Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά κατέκτησε το βιβλίο η «Κλωστή της Υπομονής» του Δήμου Αθηένου
Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά κατέκτησε το βιβλίο η «Κλωστή της Υπομονής» του Δήμου Αθηένου

Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά κατέκτησε το βιβλίο η «Κλωστή της Υπομονής» του Δήμου Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου εκφράζουν τη χαρά και τη βαθιά ικανοποίησή τους για την απονομή του Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά για εκδόσεις του έτους 2019 στη Σάντη Αντωνίου για το έργο της «Η Κλωστή της Υπομονής».

Το παιδικό αυτό βιβλίο εκδόθηκε το 2019, στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Αθηένου για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΑΠΚ) του Δήμου και συγκεκριμένα των Δαντελών «βενίς» ή «πιττωτών» και της αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας. Το βιβλίο παρουσιάζει με περίτεχνο τρόπο τη δημιουργία και προώθηση των δαντελών από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα.

Συγχαρητήρια εκφράζουμε στη συγγραφέα του βιβλίου Σάντη Αντωνίου και στην εικαστικό που ανέλαβε την εικονογράφησή του Έλενα Τσιγαρίδου, που με τη μεταξύ τους άριστη συνεργασία κατάφεραν να μεταφέρουν την τοπική ιστορία στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO για τη συγχρηματοδότηση του βιβλίου με τον Δήμο Αθηένου και τη στήριξή τους στις προσπάθειες διαφύλαξης της ΑΠΚ.

Συγχαρητήρια επίσης εκφράζονται προς τον εκδοτικό οίκο ‘a bookworm publication’ που ανέλαβε τον συντονισμό της έκδοσης.

Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια της αείμνηστης Αναστασίας Σέα και την οικογένεια Μεστάνα, που μαζί με όλες τις κεντήτριες της Αθηένου κρατούν την κατασκευή των δαντελών «βενίς» ζωντανή, μεταφέροντάς την στη νέα γενιά.

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες με κάθε δυνατό τρόπο.

Send this to a friend