Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Δέκα χρόνια φυλάκιση για έξι κιλά κάνναβης
Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Δέκα χρόνια φυλάκιση για έξι κιλά κάνναβης

Κακουργιοδικείο Λάρνακας: Δέκα χρόνια φυλάκιση για έξι κιλά κάνναβης

Ούτε οι τρεις προηγούμενες καταδίκες που είχε για υποθέσεις ληστείας, προμήθειας ναρκωτικών και μεταφοράς πυροβόλου όπλου στάθηκαν ικανές να συνετίσουν τον Ρ.Φ., 34 χρόνων, από τη Λευκωσία, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από μέλη της ΥΚΑΝ ενώ είχε παρουσιαστεί, με ψεύτικο όνομα, σ’ εταιρεία μεταφορών στη Λάρνακα προκειμένου να παραλάβει πακέτο που περιείχε σχεδόν έξι κιλά μαριχουάνας.

Χθες, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση, σημειώνοντας πως οι προηγούμενες καταδίκες του κατηγορουμένου αποτελούν ένδειξη της ευρύτερης στάσης και σεβασμού του προς τους νόμους της Πολιτείας και ταυτόχρονα μειώνουν το εύρος της επιείκειας που θα μπορούσε να του επιδειχθεί.

Στις 13 Ιουλίου, στα πλαίσια ελεγχόμενης παράδοσης του επίδικου πακέτου με τα ναρκωτικά, ο 34χρονος παρουσιάστηκε για να το παραλάβει, υπογράφοντας με άλλο όνομα.

Μέλος της ΥΚΑΝ, που προσποιήθηκε τον υπάλληλο της εταιρείας, του αποκάλυψε την ταυτότητά του κι επιχείρησε να τον συλλάβει, αλλά ο κατηγορούμενος τον έσπρωξε και τον κτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο. Στο μέρος κατέφθασαν κι άλλα μέλη της ΥΚΑΝ και τον ακινητοποίησαν. Όταν οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση, έλαβε νομική συμβουλή και δεν ανέφερε οτιδήποτε για τους συνεργάτες του…

Επιβάλλοντας την ποινή δεκαετούς φυλάκισης, το κακουργιοδικείο επισήμανε ότι ο 34χρονος δεν ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την επιχείρηση προμήθειας των ναρκωτικών (που ανήκαν σε τρίτους) και ότι απλά εκτελούσε χρέη μεταφορέα.

Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «ο κατηγορούμενος, ως μεταφορέας, εκτέλεσε τον δικό του σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διασποράς των ναρκωτικών στην κοινωνία έναντι αμοιβής δυόμισι χιλιάδων ευρώ».

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend