Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Εμφάνισα συμπτώματα…δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου» (ΒΙΝΤΕΟ)
«Εμφάνισα συμπτώματα…δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εμφάνισα συμπτώματα…δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την προσωπική του εμπειρία με τον κορωνοϊό εξιστόρησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο κος Ιωάννης, ο οποίος νόσησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας στην χώρα μας.

«Ήμουν στο εξωτερικό, δεν είχα καθόλου συμπτώματα και προχώρησα σε τεστ. Μετά από 1-2 ημέρες που τηλεφώνησαν ότι είμαι θετικός. Αμέσως μπήκα σε αυτοπεριορισμό. Δεν πίστευα ότι το ταξίδι μου θα κατέληγε στο τέλος έτσι», εξήγησε.

Ενώ στην αρχή δεν είχε καθόλου συμπτώματα, ο κος Ιωάννης , εμφάνισε συμπτώματα μια βδομάδα μετά. «Αισθανόμουν κούραση, δυσκολία στην αναπνοή και είχα αρκετό βήχα. Φοβήθηκα μόλις μου ανακοινώθηκε ότι ήμουν θετικός. Την όγδοη ημέρα τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Την δέκατη ημέρα πήγα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου έμεινα για τρεις βδομάδες. Τις 2 ½ εβδομάδες ήμουν στην Εντατική».

Ως απάντηση στους αρνητές της πανδημίας ο κος Ιωάννης τους διαβεβαιώνει ότι ο ιός υπάρχει και πως ο ίδιος πέρασε πολύ δύσκολα κατά την εμπειρία του.

«Οι γιατροί ήταν δίπλα μου. Όταν, ασθενείς δεν μπορείς να έχεις τους δικούς σου ανθρώπους. Με τους μόνους που έχεις επαφή είναι το ιατρικό προσωπικό και αυτοί ήταν δίπλα μας συνέχεια», είπε.

Ένα μήνα μετά, ο κος Ιωάννης ακόμη δυσκολεύεται να μιλήσει και κουράζεται εύκολα.

«Όταν μου ανακοίνωσαν ότι ξεπέρασα τον κίνδυνο. Χάρηκα πολύ γιατί νόμιζα ότι δεν θα τα καταφέρω», ανέφερε τέλος ο κος Ιωάννης.

Send this to a friend