Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δρόπης δάγκωσε καθηγήτρια…σε γυμνάσιο της Λάρνακας
Δρόπης δάγκωσε καθηγήτρια…σε γυμνάσιο της Λάρνακας

Δρόπης δάγκωσε καθηγήτρια…σε γυμνάσιο της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα υποστατικά δίπλα από το Γυμνάσιο Δροσιάς, στη Λάρνακα, επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά το προχθεσινό απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο σχολείο, όταν ερπετό, ευτυχώς ακίνδυνο (δρόπης), εισήλθε στην αίθουσα των καθηγητών και δάγκωσε καθηγήτρια…

Όπως πληροφορούμαστε, στη δυτική πλευρά του γυμνασίου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα εδώ και αρκετό καιρό υποστατικά μικρής βιομηχανίας, η οποία έχει μετακομίσει σε άλλο χώρο. Λόγω, λοιπόν, της εγκατάλειψης του συγκεκριμένου χώρου, φαίνεται πως με την πάροδο του χρόνου έχουν δημιουργηθεί «προσβάσεις» για τρωκτικά κι ερπετά προερχόμενα από τα παλιά υποστατικά προς την αίθουσα των καθηγητών του σχολείου, καθότι και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εντοπιστεί ποντίκια στην ίδια αίθουσα.

Ευτυχώς το προχθεσινό περιστατικό με τον δρόπη δεν είχε σοβαρές συνέπειες για την καθηγήτρια που δέχθηκε το δάγκωμα. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου της χορηγήθηκε προληπτική φαρμακευτική αγωγή κι επέστρεψε σπίτι της, αφού έλαβε τριήμερη άδεια για προληπτικούς λόγους.

Στο γυμνάσιο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας παρέλαβαν το ερπετό, το οποίο είναι προστατευόμενο είδος, και το μετέφεραν στην περιοχή της αλυκής όπου είναι το φυσικό του περιβάλλον. Όπως έχουμε ενημερωθεί, ο δρόπης δεν φέρει δηλητήριο, είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο, αλλά έχει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά όταν ενοχληθεί. Συχνάζει συνήθως σε βραχώδεις περιοχές με λίγο νερό και αραιή βλάστηση από δέντρα και θάμνους.

Ήδη η διεύθυνση του Γυμνασίου Δροσιάς έχει ενημερώσει την Σχολική Εφορεία Λάρνακας για το περιστατικό, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, ώστε να κλείσουν αποτελεσματικά οι όποιες «προσβάσεις» έχουν δημιουργηθεί από τα εγκαταλελειμμένα παραπλήσια υποστατικά προς το σχολείο, για να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Παράλληλα, η διεύθυνση του σχολείου, αλλά και οι περίοικοι ζητούν όπως κατεδαφιστούν τα παλιά, εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά υποστατικά που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του γυμνασίου, ώστε να καθαρίσει η γύρω περιοχή.

Φώτο αρχείου

 

Send this to a friend