Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Τριάντα θέσεις για επιθεωρητές εργασίας
Τριάντα θέσεις για επιθεωρητές εργασίας

Τριάντα θέσεις για επιθεωρητές εργασίας

Τριάντα εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου, για περίοδο μέχρι τις 31.12.2021, για την εκτέλεση καθηκόντων Επιθεωρητή (Κλ. Α2) στην Υπηρεσία Επιθεωρήσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου τακτής προθεσμίας με τίτλο: «σύσταση και λειτουργία της ενιαίας υπηρεσίας επιθεωρήσεων», ετοιμάζεται να προσλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Τα καθήκοντα που θα εκτελούν τα πρόσωπα που θα προσληφθούν είναι τα ακόλουθα : ο επιθεωρητής βοηθά ή/και αναλαμβάνει την εκτέλεση καθηκόντων σχετικά με την επιθεώρηση των χώρων εργασίας και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τη διερεύνηση παραπόνων και καταγγελιών εργοδοτουμένων σε σχέση με την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Συμβουλεύει και ενημερώνει εργοδότες και εργοδοτούμενους αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία. Εφαρμόζει τη σχετική με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας εργατική νομοθεσία και εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκήρυξης για την θέση, οι προσληφθέντες μπορεί να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επαρχία, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Οι προσληφθέντες ενδέχεται να εργάζονται και εκτός του συνηθισμένου ωραρίου της δημόσιας υπηρεσίας, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, το σύνολο, όμως, των ωρών εργασίας δεν θα υπερβαίνει τον καθορισμένο αριθμό ωρών εργασίας την εβδομάδα.

Τελευταία ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων είναι η 30ή Οκτωβρίου 2020, ώρα 14.30. Τα πρόσωπα που θα προσληφθούν θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για εκτέλεση έργου τακτής προθεσμίας, διάρκειας μέχρι τις 31.12.2021.

Στα απαιτούμενα προσόντα είναι μεταξύ άλλων απολυτήριο αναγνωρισμένης σχολής μέσης εκπαίδευσης και πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ψήφιση του νόμου κατέστη πιο σημαντική από ποτέ, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19. Δίνεται ακόμη ένα επιπλέον εργαλείο στους αρμοδίους για σκοπούς διεξαγωγής αποτελεσματικών ελέγχων από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την πληθώρα των νομοθεσιών που διέπουν τα δικαιώματα και την προστασία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Εργασίας που συνόδευε το νομοσχέδιο, η υπηρεσία αναμένεται να επιτρέψει τις συστηματικές και στοχευμένες επιθεωρήσεις, τη βέλτιστη αξιοποίηση ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος και την αποτελεσματικότερη στόχευση των επιθεωρήσεων στη βάση σχετικής ανάλυσης κινδύνου.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί πιο στοχευμένα το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και ότι θα καταστεί αποτελεσματικότερη η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend