Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες Λάρνακας
Αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες Λάρνακας

Αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες Λάρνακας

Εργασίες κατεδάφισης της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη πρόσοψη του μνημείου των Καμάρων, για διευκόλυνση της παροχέτευσης όμβριων νερών από το κανάλι Καμάρων προς την μεγάλη λίμνη της αλυκής, αρχίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Οι εργασίες, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας κι εντάσσονται στα πλαίσια των εισηγήσεων της τελικής μελέτης σχεδιασμού των αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου, που βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού, εν’ όψει της χειμερινής περιόδου.

Πρόκειται για μια ευπαθή περιοχή όσον αφορά τις πλημμύρες, που περιλαμβάνει τις τοποθεσίες Καμάρες, Βεργίνας στα όρια των δύο υπό αναφορά δήμων, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, με αποκορύφωμα τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014.

Εξαιτίας των έργων για κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας μπροστά από το μνημείο των Καμάρων, ο Δήμος Λάρνακας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για παροχή διευκολύνσεων πρόσβασης των πεζών προς τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής.

Ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως παράλληλα προγραμματίζεται η κατασκευή και μιας νέας ξύλινης γέφυρας πάνω σε κολώνες, η οποία θα αποτελεί συνέχεια της υφιστάμενης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να συνδέσει με ασφάλεια τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής με τον υπηρεσιακό δρόμο της λεωφόρου Λεμεσού (δρόμος Λάρνακας – Καλού Χωριού).

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend