Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση από τις παλιές εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας στις καινούργιες εγκαταστάσεις, παρά το πρώην κοινοτικό κέντρο, όπου πλέον όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά.

Η μετακίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων προωθήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές της Λάρνακας για ανάδειξη και ολοκλήρωση των ανασκαφών στο αρχαίο λιμάνι του Κιτίου, ένα μεγάλο μέρος του οποίου είναι θαμμένο κάτω από τις παλιές εγκαταστάσεις του ομίλου αντισφαίρισης.

Στην περιοχή των παλιών γηπέδων τένις προγραμματίζεται, επίσης, η δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου, με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, η γαλλική αρχαιολογική αποστολή η οποία θα συνεχίσει τις ανασκαφές είναι ενήμερη για την μεταστέγαση των γηπέδων τένις.

Ωστόσο, οι εργασίες ανασκαφής θα καθυστερήσουν (άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα), εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας.

Οι αρχές της Λάρνακας ευελπιστούν ότι με την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου και τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στην περιοχή, ο συγκεκριμένος χώρος θ’ αποτελέσει μελλοντικά πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ενώ ο δήμος της πόλης σκοπεύει να χρησιμοποιεί τον χώρο αυτό και για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τη Β΄ φάση διαμόρφωσης του παραλιακού πεζόδρομου Περβολιών, συνολικού μήκους περίπου ενάμισι χιλιομέτρου, που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει από τα «σύνορα» με το Μενεού και να καταλήξει στο Δημοσιογραφικό Χωριό.

Ένα έργο το οποίο, σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, θα έπρεπε σήμερα να βρισκόταν στα τελικά στάδια υλοποίησής του, αφού ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί στο κοινό τέλη του τρέχοντος έτους, με αρχές του 2021.

Η πρώτη φάση διαμόρφωσης έχει ολοκληρωθεί από το 2018.

Το θέμα εξετάστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη, υπό την προεδρία του Επάρχου Λάρνακας, στην οποία παρευρέθηκαν κι εκπρόσωποι του Τμ. Πολεοδομίας.

Αποφασίστηκε όπως η Πολεοδομία αποστείλει στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας σχέδιο αποτύπωσης όπου θα φαίνονται οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή απ’ όπου θα περάσει η Β΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου, ενώ η Επαρχιακή Διοίκηση θ’ αναλάβει ν’ αρθούν οι παρεμβάσεις αυτές, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

 

Πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση των Δημάρχων επαρχίας Λάρνακας, για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης με Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας, στα πλαίσια της υλοποίησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης.

Αύριο Σάββατο στις 8:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος στη Λάρνακα, στα πλαίσια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα θα πραγματοποιήσει τη Μουσική παράσταση της Κύπρου «Ρήγαινες».

 

Send this to a friend