Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο διακομίστηκε χθες κοριτσάκι 16 μηνών, μετά από δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι στην περιοχή της Κοφίνου. Tο κοριτσάκι δαγκώθηκε στο αριστερό χέρι και πόδι και παρουσίασε εκτεταμένο οίδημα στα σημεία που δαγκώθηκε και της έχει παραχωρηθεί αντιοφικός ορός. Όπως διαπιστώθηκε το φίδι ήταν οχιά, η οποία είναι το μοναδικό επικίνδυνο για τον άνθρωπο δηλητηριώδες φίδι της Κύπρου.

 

Πληθώρα ασύλητων τάφων, σε μια έκταση αρκετών χιλιομέτρων, που πιστοποιούν την ύπαρξη μιας εκτενούς νεκρόπολης, εντοπίστηκαν στα πλαίσια των έργων της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στα πλαίσια των κατασκευαστικών έργων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στους κήπους του Μουσείου Πιερίδη.

Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί από τους τάφους που ανακαλύφθηκαν χαρακτηρίζονται για τον πλούτο των ευρημάτων τους, τα οποία γεμίζουν ένα ολόκληρο μουσείο.

Ειδική αναφορά έγινε και για το μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας, που απεικονίζει τους 12 άθλους του Ηρακλή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Σκοπό είχε την ενημέρωση των πολιτών για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια των εργασιών για το αποχετευτικό σύστημα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος του ΣΑΛ Ανδρέας Βύρας και ο γενικός διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Στις ομιλίες τους, όλοι οι εισηγητές τόνισαν τη σημασία συνύπαρξης των αρχαιοτήτων και των αναπτυξιακών έργων στη Λάρνακα.

 

Τέλος ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι λόγω των αυξημένων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του Κορωνοϊού, οι καθορισμένες επισκέψεις δημοτών στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας.

 

Send this to a friend