Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Οι ποινές για Μιχαλολιάκο και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής
Οι ποινές για Μιχαλολιάκο και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Οι ποινές για Μιχαλολιάκο και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε στο διευθυντήριο της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, το ΕΦετείο Αθηνών. Σε μια συνεδρίαση που άρχισε με καθυστέρηση μίας ώρας, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, που αφορά καταδίκη των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Γερμενή, Παππά, Λαγού και Παναγιώταρου ενώ στον Ματθαιόπουλο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, επιβλήθηκε φυλάκιση 13 ετών για τη διεύθυνση και φυλάκιση ενός έτους για παράνομη οπλοκατοχή φυλάκιση και πρόστιμο 1000 ευρώ.

Ολόκληρη η διευθυντική ομάδα έλαβε ποινή κάθειρξης 13 έτη, εκτός από τον Ματθαιόπουλο που καταδικάσθηκε σε ποινή 10 ετών. Στους διευθυντές της οργάνωσης που είχαν και παράνομη οπλοκατοχή (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής και Παππάς), επιβλήθηκε -εκτός από τα 13 χρόνια κάθειρξης- ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 1 έτος και χρηματική ποινή.

Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστ. Μπούκουρας, Ν. Μίχος και Μιχ. Αρβανίτης στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, έλαβαν ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβάλλει το δικαστήριο στο Γ. Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα και 10 έτη καθειρξη για την ενταξη σε εγκληματική οργανωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης έλαβε 8 έτη κάθειρξη για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 6 έτη.

Οι συνεργοί Ρουπακιά:

– Ι. Άγγος: 7 έτη

– Α. Αναδιώτης: 6 έτη

– Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη

– Ι. Καζαντζόγλου: 8 έτη

– Ε. Καλαρίτης: 7 έτη

– Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη

– Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη

– Α. Μιχάλαρος: 7 έτη

– Γ. Πατέλης: 8 έτη

– Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη

– Γ. Σταμπέλος: 7 έτη

– Λ. Τσαλίκης: 7 έτη

– Αθ. Τσορβάς: 7 έτη

– Ν. Τσορβάς: 7 έτη

– Χρυσαφίτης: 6 έτη

Ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων

Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη

Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη

Μαρίας Θωμάς: 6 έτη

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη

Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Για την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και οι 4 κατηγορούμενοι έλαβαν ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθεμια από τις 3 επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φυλάκιση 10 μηνών για διατάραξη οικιακής ειρήνης και 16 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή.

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο, αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Send this to a friend