Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ Προς κλείσιμο και η TUS Airways
Προς κλείσιμο και η TUS Airways

Προς κλείσιμο και η TUS Airways

Αρνητικά απάντησε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Insider, το Υπουργείο Οικονομικών, στο αίτημα της αεροπορικής εταιρείας TUS Airways για κρατική ενίσχυση ύψους €800 χιλιάδων, ώστε να μην οδηγηθεί σε λουκέτο.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε με επιστολή του το Υπουργείο Μεταφορών ότι το συγκεκριμένο αίτημα της εταιρείας δεν συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο, το οποίο δεν επιτρέπει την καταβολή στήριξης σε εταιρεία που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Η εξέλιξη αυτή, με βάση τα όσα διατύπωνε δημόσια ο CEO της TUS Airways Andrew Pyne, θα οδηγήσει σε λουκέτο την εταιρεία, καθώς ο επενδυτής που ισχυρίζεται η εταιρεία πως ήταν έτοιμος να επενδύσει διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ είχε θέσει ως προϋπόθεση την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού από πλευράς κυβέρνησης.

Ο κ. Pyne είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση μπορεί να παραχωρήσει το συγκεκριμένο ποσό είτε υπό μορφή δανείου είτε αποκτώντας συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Τόνισε επίσης πως ο υφιστάμενος ιδιοκτήτης επένδυσε 42 εκατομμύρια ευρώ και δεν σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα.

Να υπενθυμίσουμε πως στόχος της εταιρείας, εφόσον λάμβανε την κρατική στήριξη, ήταν το «rebranding», καθώς υπήρχε σχεδιασμός για μετονομασία της σε «ELA», για ανταλλαγή των αεροσκαφών της με καινούργια, διαφορετικού τύπου από τα προηγούμενα και για επέκταση του πτητικού της προγράμματος και σε άλλους προορισμούς, πέραν της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Αυτή η εξέλιξη ίσως οδηγήσει 35 άτομα που απασχολούνται σήμερα στην εταιρεία εκτός της αγοράς εργασίας, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν τους προηγούμενους μήνες οι συνάδελφοι τους.

Η ΤUS δεν πραγματοποιεί πτήσεις από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει με ναυλωμένη πτήση οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στη Βασιλεία της Ελβετίας, πτήση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω μηχανικού προβλήματος του αεροσκάφους.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend