Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην αλλαγή του ωραρίου στα Λύκεια των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου προχωρεί το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ σε συνάντηση που είχαν χθες με τον Υπουργό Παιδείας, συζήτησαν το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα λεωφορεία.
Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η αλλαγή ωραρίου προσέλευσης των μαθητών στα Λύκεια της επαρχίας Λάρνακας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Συγκεκριμένα στα Λύκεια οι μαθητές θα προσέρχονται στις 8:45 μέχρι τις 2:50, ενώ στα Γυμνάσια το ωράριο θα παραμένει ως έχει.

 

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με τα προσφυγικά υποστατικά που βρίσκονται επί της κεντρικής λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Λάρνακα, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο. Παρόλο που υπάρχει ειλημμένη απόφαση για κατεδάφιση τους αφού είναι σε κάκιστη κατάσταση και προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους διερχομένους, εντούτοις δεν έχει εξευρεθεί ακόμα λύση για την μεταστέγαση των προσφύγων που κατέχουν τα συγκεκριμένα υποστατικά.

Είναι γεγονός πως η άκρως προβληματική παρουσία των παλιών και φθαρμένων υποστατικών απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας εδώ και πολλά χρόνια, αφού είναι παραδεκτό απ’ όλους πως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία χρονολογείται από το 1975, σε μια νευραλγική τοποθεσία της πόλης, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Θυμίζουμε, ότι από τον Οκτώβριο του 2018 ο Δήμος Λάρνακας κατέληξε σε συμφωνία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για νομιμοποίηση της κατοχής της τουρκοκυπριακής γης καθώς και για την πολεοδομική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής. Είχε συμφωνηθεί, τότε, η υπογραφή συμβάσεων μίσθωσης και ακολούθως η ανέγερση νέων σύγχρονων υποστατικών, στο ίδιο σημείο, για τους υφιστάμενους κατόχους των υποστατικών.

Έκτοτε, όμως, το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα δεν κατάφερε να δώσει λύση. Η κατεδάφιση, ωστόσο, των υποστατικών δεν προχώρησε, καθότι κάτι τέτοιο θα άφηνε εντελώς εκτεθειμένους τους πρόσφυγες που εργάζονται στα υποστατικά αυτά, από την στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για την μεταστέγασή τους.

 

Και τέλος σήμερα στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης με Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας στα πλαίσια της υλοποίησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης.

Send this to a friend