Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΒΕ: Καταστροφική για οικονομία η υπονόμευση των ξένων επενδύσεων
ΚΕΒΕ: Καταστροφική για οικονομία η υπονόμευση των ξένων επενδύσεων

ΚΕΒΕ: Καταστροφική για οικονομία η υπονόμευση των ξένων επενδύσεων

Η Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει σε έρευνες

Καταστροφή για την οικονομία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ασύγνωστης, αντιθεσμικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς κάποιων, οι οποίοι εξέθεσαν και διέσυραν διεθνώς την Κύπρο με όπλο το Επενδυτικό πρόγραμμα.

Το ΚΕΒΕ καυστηριάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα είδαν όλοι οι πολίτες από το βίντεο του Al Jazeera και καλεί τη Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει ενδελεχώς το θέμα και να παραπέμψει όσους ενέχονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για την τροπή που πήραν τα πράγματα και οδήγησαν το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει την ορθή και δικαιολογημένη, υπό τις περιστάσεις, απόφαση για κατάργηση του Επενδυτικού Προγράμματος από την 1η Νοεμβρίου.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι θα υπάρξουν καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας και ειδικά στους τομείς εκείνους που ασχολούνται με τις ξένες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, αρνητικότατες επιπτώσεις θα υπάρξουν στις πωλήσεις ακινήτων, στις δανειακές υποχρεώσεις επιχειρήσεων, στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στην ανεργία και γενικά στην επιχειρηματικότητα.

Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση ενός νέου, πιο αξιόπιστου επενδυτικού σχεδιασμού, ώστε να αποφευχθεί η παράλυση των ξένων επενδύσεων.

Για το σκοπό αυτό, το ΚΕΒΕ είναι έτοιμο να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.

Send this to a friend