Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το σήμα κατατεθέν της πόλης της Λάρνακας, το δέντρο που ταυτίστηκε εδώ κι έναν αιώνα με την ιστορία και την εικόνα της πόλης, τα φοινικόδεντρα, επεκτείνεται και σε άλλες παραλιακές περιοχές της επαρχίας Λάρνακας.

Το πρόγραμμα της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) με την ονομασία «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις παραλίες της Λάρνακας» επεκτείνεται ανατολικά της πόλης και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης, από το ξενοδοχείο LeBay προς τον νέο παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2018 σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, αφορά τη δημιουργία υπαίθριων παραλιακών γυμναστηρίων, ξύλινων συνθέσεων παιχνιδιών και τη φύτευση πρασίνου.

Η καινούργια δράση που έγινε πρόσφατα αφορά τη φύτευση δεκάδων φοινικόδεντρων κατά μήκος του νέου παραλιακού πεζόδρομου της Ορόκλινης, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της συγκεκριμένης παραλίας και την ενίσχυση του πρασίνου.

Το πρόγραμμα της ΕΤΑΠ επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, αλλά κυρίως να προσδώσει ταυτότητα στις παραλίες της πόλης μας.

Όπως πληροφορούμαστε, αυτή την εβδομάδα επίκειται η φύτευση αριθμού φοινικόδεντρων και κατά μήκος της οργανωμένης παραλίας του Κιτίου, δυτικά της Λάρνακας.

Την τελευταία διετία έχουν φυτευτεί, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, πέραν των 200 φοινικόδεντρων κατά μήκος της ακτής από την Πύλα μέχρι και τους Σοφτάδες Κιτίου.

 

Σε βάθος… δεκαετίας τοποθετείται το μεγαλόπνοο όραμα για μετατροπή του κέντρου της Λάρνακας σ’ ένα κέντρο χωρίς αυτοκίνητα, φιλικό προς τους πεζούς και τις εναλλακτικές μορφές διακίνησης.

Αυτό ήταν το αντικείμενο μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διαδικτυακής συζήτησης με τίτλο «Κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητα», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oxygono (www.oxygono.org), το Europe Direct Larnaca και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν πέραν των 2000 ατόμων σε ζωντανή μετάδοση, στο πλαίσιο της οποίας οι πολίτες είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από ειδικούς.

 

Εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας στην Επαρχία Λάρνακας θα εκτελούνται από σήμερα μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου μεταξύ των ωρών 08:00-15:00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα θα εκτελούνται εργασίες στους αυτοκινητόδρομους Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου και από τις δύο κατευθύνσεις, Λάρνακας – Κοφίνου, καθώς και στους Κόμβους Ξυλοφάγου 2 Αλεθρικού, Αγγλισίδων, Αβδελλερού, Δρομολαξιάς και Ριζοελιάς.

Επίσης, εργασίες θα εκτελούνται στο Δρόμο Μαζωτού – Ζυγίου και στο Δρόμο Ξυλοφάγου – Λιοπετρίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Send this to a friend