Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αργυρό μετάλλιο στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων
Αργυρό μετάλλιο στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων

Αργυρό μετάλλιο στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων

Μια ακόμη τιμητική διάκριση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων: ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα CYPRUS EDUCATIONAL LEADERS AWARDS στον τομέα καινοτομία στη διδασκαλία!

Στο Σχολείο συστάθηκε και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια ομάδα μαθητών/τριών Πρεσβευτών/Πρέσβειρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, που λειτούργησαν ως εμψυχώτριες και συντονίστριες των δράσεων, εργάστηκαν για την υλοποίηση των ακόλουθων στόχων: (α) να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τις συνθήκες δημιουργίας της Ε.Ε., τους σταθμούς στην πορεία της και τους τωρινούς σκοπούς και επιδιώξεις της, (β) να διερευνήσουν τα οφέλη από την ένταξή μας στην Ε.Ε., συνομιλώντας με Ευρωβουλευτές, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες, (γ) να αναπτύξουν δράσεις διαφώτισης των συμμαθητών/τριών τους και της ευρύτερης κοινωνίας για τον ρόλο που είναι εφικτό να επιτελέσει η Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός δίκαιου και ειρηνικού κόσμου και (δ) να ευαισθητοποιήσουν τους/τις συμμαθητές/τριες τους για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, συμβάλλοντας στην ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενες για τρία συνεχή χρόνια, μέσω του Προγράμματος Νέοι/ες Πρέσβεις/ειρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποίησαν δράσεις, τις οποίες ενέταξαν στο Αναλυτικό Πρόγραμμα των μαθημάτων τους και στις εξωδιδακτικές δραστηριότητες του σχολείου, με στόχο οι  μαθητές/τριες να αναπτύξουν δεξιότητες και στάσεις ενεργού πολίτη. Το λογότυπο της ομάδας αποτυπώνει τους ευρύτερου στόχους και το όραμα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Προβάλλει την παραδοσιακή χειροποίητη τεχνική των λευκαρίτικων κεντημάτων, χαρακτηριστικό είδος της κεντητικής τέχνης της Κύπρου, και ταυτόχρονα περνάει την αίσθηση της αρμονίας που είναι απαραίτητη στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Τα χρυσά αστέρια σε κύκλο και τα ενωμένα χέρια στο κέντρο αποτυπώνουν την αρμονία, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, τη συνεργασία, αξίες που διέπουν την Ε. Ε. Σύνθημά των συμμετεχόντων/ουσών η αναζήτηση της αρμονίας μέσω των πανανθρώπινων αξιών.

Send this to a friend