Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 4 είδη τσαγιού για να χάσεις βάρος και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου
4 είδη τσαγιού για να χάσεις βάρος και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου

4 είδη τσαγιού για να χάσεις βάρος και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου

Την επόμενη φορά που θα βγεις για καφέ με την κολλητή σου ή θα περάσεις απλά από το αγαπημένο σου μαγαζί να πάρεις καφέ, σκέψου μήπως να άλλαζες την καθιερωμένη σου παραγγελία και έπαιρνες ένα διαφορετικό ρόφημα; Πώς θα σου φαινόταν για παράδειγμα, εάν αντί για καφέ έπαιρνες τσάι την επόμενη φορά;

Αν σκεφτείς τις θερμίδες που παίρνεις από την ζεστή σοκολάτα σου ή τον αλλόκοτο καφέ με σαντιγί και salted caramel που παραγγέλνεις κάθε τόσο, ίσως να αποφασίσεις πως το τσάι που δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Επιπλέον σκέψου πως το τσάι εκτός από το ότι σε βοηθά να χάσεις βάρος, ενισχύει και τον μεταβολισμό σου.

Παρακάτω σου έχουμε όχι ένα, αλλά 4 είδη τσαγιού για να διαλέξεις το ιδανικό για εσένα.

#1. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ο ειδικός για την απώλεια βάρους. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, συμπεριλαμβανομένης μιας ουσίας που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη, η οποία πιστεύεται ότι αυξάνει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους.

#2. Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι είναι πραγματικά κατασκευασμένο από το ίδιο φυτό με το πράσινο τσάι – η διαφορά είναι ότι τα φύλλα εκτίθενται στον αέρα για να ενεργοποιήσουν τη ζύμωση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε διάστημα τριών μηνών όσοι έπιναν τρία φλιτζάνια μαύρου τσαγιού ημερησίως είχαν μικρότερη αύξηση βάρους και μειωμένη περιφέρεια σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν καφεϊνούχο ρόφημα που δεν είχε τα φλαβονοειδή του τσαγιού.

#3. Rooibos τσάι
Το Rooibos είναι ένα βότανο που καλλιεργείται στη Νότια Αφρική και μπορεί να παρασκευαστεί σε ένα γευστικό φλιτζάνι τσάι χωρίς καφεΐνη. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το τσάι rooibos μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η επίδραση στον άνθρωπο.

#4. Λευκό τσάι
Το άσπρο τσάι είναι μια από τις λιγότερο επεξεργασμένες ποικιλίες – τα φύλλα του φυτού συλλέγονται πριν ανοίξουν πλήρως και μετά στεγνώνουν γρήγορα, εμποδίζοντας τα να οξειδωθούν. Αυτή η διαδικασία δίνει στο τσάι μια εξαιρετικά λεπτή γεύση που εξακολουθεί να είναι γεμάτη με πολυφαινόλες. Το λευκό τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καταστροφή των λιποκυττάρων.

Send this to a friend