Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο Ελληνοκύπριους για παράνομη είσοδο στα κατεχόμενα συνέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης οι κατοχικές αρχές κοντά στην ακριτική Αθηένου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, για την παράνομη σύλληψη, ενημέρωσαν τον αστυνομικό σταθμό Αθηένου μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία ζήτησαν όπως παραληφθεί το όχημα ενός 52χρονου κι ενός 26χρονου, που βρίσκοταν στην Πράσινη Γραμμή, στον δρόμο Αθηένου – Τρούλλων.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η δικοινοτική επιτροπή για την εγκληματικότητα, καθώς και το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ χθες οι δύο Ελληνοκύπριοι παρουσιάστηκαν ενώπιον ψευδοδικαστηρίου και αφού κατέβαλαν εγγύηση 10.000 τουρκικών λιρών αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές το απόγευμα χθες και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ άγνωστος παραμένει ο λόγος της απαγωγής τους.

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων συνέλαβε την Κυριακή, ελληνοκύπριο, οποίος προσπαθούσε να επιστρέψει στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος στο Πέργαμος.

Ο Ελληνοκύπριος, καταζητείτο από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας από πέρσι τον Απρίλιο, για κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορίας Α καθώς και υπόθεση για ξέπλυμα χρήματος».

Οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων, συνεργάστηκαν με την ΥΚΑΝ της Δημοκρατίας και το Τμήμα Τελωνείων των Βάσεων, εξασφάλισαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο άντρας κρυβόταν στα κατεχόμενα και θα επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές για να ανανεώσει τη βίζα του, που έληξε.

Στο οδόφραγμα του Περγάμους τοποθετήθηκαν για λίγες μέρες αστυνομικοί των Βάσεων μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο καταζητούμενος άνδρας.

Μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Βάσεων στη Δεκέλεια και τη Δευτέρα το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο και αποφάσισε την παράδοση του στην Αστυνομία της Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχιστεί η δίωξη του.

Άρχισε ο δειγματοληπτικός έλεγχος 3,000 ατόμων σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας, κατόπιν αυξημένου αριθμού περιστατικών και θέλοντας να ελεγχθεί ο βαθμός της διασποράς του ιού.

Το πρόγραμμα άρχισε χθες το απόγευμα και διενεργείται από κινητή μονάδα δειγματοληψίας του εργαστηρίου που ανέλαβε τη Σύμβαση.

Ο αριθμός των δειγματοληψιών που θα γίνουν σε κάθε χωριό έχει καθοριστεί στη βάση επιδημιολογικών και δημογραφικών κριτηρίων, με στόχο να υπάρξει ισότιμη κατανομή των εργαστηριακών εξετάσεων και να γίνει έλεγχος σε περισσότερες κοινότητες, για να διαφανεί η έκταση του προβλήματος.

Η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού ΤιμίουΣταυρού Λευκάρων, πραγματοποιούν την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Λεύκαρα: 1000 χρόνια χριστιανισμού». Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Γιάννου Καρούσου.

Send this to a friend