Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η Εισαγγελέας-Έφτασε η ώρα των ποινών για τη Χρυσή Αυγή
Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η Εισαγγελέας-Έφτασε η ώρα των ποινών για τη Χρυσή Αυγή

Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η Εισαγγελέας-Έφτασε η ώρα των ποινών για τη Χρυσή Αυγή

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο μετά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας που ζήτησε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για ελαφρυντικά εξαιρώντας μόνο τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι είχαν, αιτηθεί συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα.

Οι υπόλοιπο συνήγοροι υπεράσπισης φώναζαν στο δικαστήριο το οποίο διέκοψε προκειμένου και αυτοί να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα.

«Δεν ζητάω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών γιατί είναι αντιφατικό να τους έχετε κρίνει ενόχους για σοβαρά αδικήματα και εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα κι εγώ να προτείνω ελαφρυντικά» είπε η εισαγγελέας.

Η σημερινή διαδικασία που θα κρίνει ποινές και πιθανό ανασταλτικό αποτέλεσμα κάποιων εξ αυτών ξεκίνησε λίγο πριν της 13.00 με παρόντες 9 κατηγορούμενους και την Εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου να κάνει την αγόρευσή της για τα ελαφρυντικά.

Γύρω στις 12.45μμ, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν στο Εφετείο, χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Νωρίτερα, η μητέρα του Παύλου θύματος δολοφονίας για το οποίο κρίθηκε ένοχος χθες ο Ρουπακιάς, είχε βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια και επανέλαβε ότι «δικαιώθηκε η κοινωνία».

Το προηγούμενο βράδυ η κ. Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Στο μεταξύ, τέσσερα άτομα επιτέθηκαν το μεσημέρι με μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το Εφετείο Αθηνών και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Μομφεράτου. Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ σημειώνεται ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος αστυνομικός. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή για το περιστατικό.

Στο Εφετείο, πάντως, η διαδικασία προβλέπει ότι μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν το δικαίωμα να δευτερολογήσουν. Αμέσως μετά, το δικαστήριο θα συνεδριάσει επί των ποινών. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η τύχη των καταδικασμένων πλέον στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend