Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Quality Group: Αλλάζει τα δεδομένα για επενδύσεις σε ακίνητα
Quality Group: Αλλάζει τα δεδομένα για επενδύσεις σε ακίνητα

Quality Group: Αλλάζει τα δεδομένα για επενδύσεις σε ακίνητα

Νέα δεδομένα γύρω από τις επενδύσεις σε ακίνητα εισάγει ο Όμιλος Quality, μέσω της δημιουργίας δύο εναλλακτικών επενδυτικών ταμείων, του Quality Income Retail Fund και του Quality Growth Retail Fund.

Στόχος των δύο ταμείων, τα οποία είναι εγκριμένα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είναι να δώσουν την ευκαιρία και σε ιδιώτες λιανικούς επενδυτές να επενδύσουν σε αξιόλογα έργα στον τομέα ανάπτυξης γης τα οποία μπορεί να συνδέονται με οικιστικές, εμπορικές, τουριστικές ή υγειονομικές αναπτύξεις.

To Quality Income Retail Fund έχει ως στόχο να συγκεντρώσει ελάχιστα κεφάλαια 500 χιλ. ευρώ ενώ η ελάχιστη εγγραφή ανά επενδυτή είναι 10 χιλ. ευρώ. Η ελάχιστη περίοδος διατήρησης της επένδυσης είναι τα πέντε έτη ενώ η διάρκεια ζωής του ταμείου είναι ανοικτού τέλους. Ο σκοπός του ταμείου είναι να προσφέρει αποδόσεις σε επενδυτές μέσω επενδύσεων κατά προτίμηση σε μετατρέψιμο κεφάλαιο ή σε μετατρέψιμες αξίες (ομόλογα, χρεόγραφα κτλ) κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται, σε ένα ακραίο σενάριο η απόδοση για τον επενδυτή θα είναι της τάξης του 0% σε βάθος πενταετίας ενώ σε ένα ευνοϊκό σενάριο η απόδοση θα μπορούσε να ανέλθει σε 6%.
Δηλαδή ένας επενδυτής που επένδυσε το ελάχιστο των 10 χιλ. ευρώ, θα μπορούσε στα πέντε χρόνια και υπό συγκεκριμένες συνθήκες να λάβει συνολικό ποσό 13 χιλ. ευρώ. Πάντως, η στοχευμένη απόδοση του ταμείου είναι 4% ετησίως.

Παρόμοια τα δεδομένα και για το Quality Growth Retail Fund, του οποίου ο σκοπός είναι να παρέχει μακροπρόθεσμη κεφαλαιακή ανάπτυξη μέσω επενδύσεων, κατά κύριο λόγο σε μετοχικό κεφάλαιο ή σχετικές αξίες μη εισηγμένων εταιρειών. Η στοχευμένη απόδοση του ταμείου είναι 10% ετησίως.

Οι επενδύσεις των ταμείων θα συσχετιστούν με έργα-ορόσημα του Ομίλου Quality, όπως το Blue Sky (16 επαύλεις πολυτελείας), το QN Kition (το ψηλότερο οικιστικό έργο που θα κατασκευαστεί στη Λάρνακα), το Executive Residency by Best Western (κτίριο 14 ορόφων στην περιοχή της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας).

Ειδική αναφορά γίνεται στις προοπτικές που δημιουργούνται για την πόλη της Λάρνακας τα επόμενα χρόνια με σημαντικά έργα να βρίσκονται στα σκαριά, όπως η ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων διύλισης πετρελαίου και η αναγέννηση της συγκεκριμένης περιοχής. Επίσης γίνεται αναφορά και σε άλλα έργα όπως η δημιουργία του Metropolis Mall, η ανάπλαση της λαϊκής αγοράς και η εκ νέου ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως διαχειριστής των δύο ταμείων θα είναι η GMM Fund Management ενώ σύμβουλοι είναι οι PwC, Eurobank, LLPO Law firm.

Send this to a friend