Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Αποκαλύπτουμε την επιστολή σε Υπουργείο Υγείας και ΚΟΑ των Ακαδημιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και τι ζητάνε
Αποκαλύπτουμε την επιστολή σε Υπουργείο Υγείας και ΚΟΑ των Ακαδημιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και τι ζητάνε

Αποκαλύπτουμε την επιστολή σε Υπουργείο Υγείας και ΚΟΑ των Ακαδημιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και τι ζητάνε

Η αντιπροσωπεία των Ακαδημιών Λάρνακας και Αμμοχώστου μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Χατζηγιάννη απέστειλαν επιστολή όπου ζητούν άμεσα συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα και τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση που έχει παρθεί και περιμένουν την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων.

Το Larnakaonline Sports έχει στα χέρια του την επιστολή και σας την παραθέτουμε πιο κάτω.

Η επιστολή:

Προς:

Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Πρώτη Ιατρικός Λειτουργός, Συντονίστρια ΓεΣΥ

Δρ. Κυριάκο Χατζηγιάννη, Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, Πρόεδρος ΚΟΑ

Αγαπητή κυρία

Αγαπητοί κύριοι,

Προς μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε την περασμένη Παρασκευή (02-10-2020), ότι λόγω μεμονωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, το Υπουργείο Υγείας επέβαλε την αναστολή οποιονδήποτε ομαδικών δραστηριοτήτων που αφορούν τα ομαδικά αθλήματα στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες νεαρά παιδιά κάτω των 18 ετών, σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.
Θεωρούμε την απόφαση πλήρους αναστολής των δραστηριοτήτων μας επιεικώς απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που οι νεαροί μας αθλητές συμμετέχουν κανονικά σε άλλες δραστηριότητες μαζικής συγκέντρωσης (όπως σχολεία, φροντιστήρια κλπ).

Είμαστε συνεργάσιμοι και τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα με ευλάβεια, ενώ μπορούμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα που θα μας υποδείξετε για αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων.

Μέχρι στιγμής στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου μετράμε ΜΟΝΟ 3 θετικά κρούσματα κάτω των 18 ετών και η αντιμετώπιση τους ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Ζητούμενο και παράκληση από όλες τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου και με βάση την διευκρινιστική επιστολή που στάλθηκε στις 20.5.2020 αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μέσω του Διατάγματος (ΚΔΠ 219/2020) σε συνεργασία του ΚΟΑ και του Υπουργείου Υγείας, είναι να επιτρέπεται η άσκηση σε ανοιχτούς χώρους, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 10 άτομα και να τηρούνται όλες οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Επίσης θα θέλαμε να προγραμματιστεί άμεσα μία συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα και τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας ώστε να ενημερώσουμε και να αιτιολογήσουμε την θέση μας καθώς και να ενημερωθούμε σχετικά με τα κριτήρια και τις ενέργειες που λαμβάνονται από την δική σας μεριά.

Αναμένουμε και ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση,

Με εκτίμηση,

Αντιπροσωπεία Σωματείων και Ιδιωτικών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Πάνος Λάρκος – Larnakaonline Sports

Send this to a friend