Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Καραγιάννης: Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για μέτρα σε όλη την Κύπρο
Δρ. Καραγιάννης: Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για μέτρα σε όλη την Κύπρο

Δρ. Καραγιάννης: Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για μέτρα σε όλη την Κύπρο

Οι επόμενες 4-5 ημέρες θα κρίνουν αν θα χρειαστεί η επιβολή επιπρόσθετων μέτρων σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια αυξομείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, με τις τελευταίες ημέρες να φαίνεται να έχουν πτωτική τάση.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τις απαγορεύσεις των απογευματινών δραστηριοτήτων των μαθητών, ο Δρ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι μόνο χθες, πέντε περιστατικά παιδιών στη Λεμεσό μολύνθηκαν από δραστηριότητα που έκαναν το απόγευμα.

“Τα απογεύματα σε αυτές τις αθλήσεις όπου συμμαζεύονται πολλά παιδιά και μπορούν να χρησιμοποιούν αποδητήρια και ντους, εάν δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα, τότε θα έχουμε τη μεταφορά του ιού στα σχολεία και όχι από τα σχολεία σε άλλες περιοχές.”

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα στη Λεμεσό ίσως έχει 8-10 άτομα, κάτι το οποίο θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες.

Τόνισε ότι θα πρέπει οι παρέες να περιορίζονται στους κολλητούς. Κάλεσε το κοινό να κάνει “λίγη υπομονή να κατασταλάξει η έξαρση που έχουμε και μετά θα επαναρχίσουν”. Σχολίασε ότι βλέπει κούραση και χαλάρωση από τον κόσμο, ο οποίος παραπονιέται, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, καθώς εναλλακτικά “θα έχουμε έναν οδυνηρό χειμώνα”.

Νομικά μέτρα για τους “χαμένους”

Μιλώντας για τα κρούσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις και τους ψάχνουν να τους βρουν, ο Δρ. Καραγιάννης, έκανε λόγο για ανευθυνότητα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθούν νομικά μέτρα για αποτροπή επανάληψης των περιστατικών.

Εμβολιασμός για γρίπη

Όσον αφορά το θέμα των εμβολίων για τη γρίπη, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί. Το Υπουργείο Υγείας παρήγγειλε εμβόλια τα οποία θα έρθουν σε τρεις δόσεις και για την ώρα έχουμε την πρώτη.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι με τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους θα περιορίσουμε και την εξάπλωση της γρίπης.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend