Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΑΕΙ Ελλάδος: Εγγραφές ταχυδρομικά μέχρι 30/10 – Όλες οι λεπτομέρειες
ΑΑΕΙ Ελλάδος: Εγγραφές ταχυδρομικά μέχρι 30/10 – Όλες οι λεπτομέρειες

ΑΑΕΙ Ελλάδος: Εγγραφές ταχυδρομικά μέχρι 30/10 – Όλες οι λεπτομέρειες

Ταχυδρομικά μέχρι 30/10 οι αιτήσεις εγγραφής σε ελληνικά ΑΑΕΙ Ελλάδος λόγω πανδημίας.

Δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης εγγραφής και των δικαιολογητικών επιτυχόντων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας παρέχεται από τις ελληνικές αρχές για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΠΑΝ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, ημερομηνίας 30/9/2020 (Φ.153/130532/Α5/29-9-2020), για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, δίνεται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης εγγραφής, όπως και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται, η αποστολή μπορεί να γίνει με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής για τους εισαγόμενους στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.

«Οι επιτυχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας ταχυδρομικής αποστολής, έχουν προθεσμία να το πράξουν μέχρι και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας με τίτλο “Εγγραφές σε Πανεπιστήμια των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ», ημερομηνίας 23/9/2020 (Φ.152/126892/Α5/23-09-2020)», προστίθεται.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι καλό να ανατρέξουν, επίσης, και στην ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για το θέμα με τίτλο: “Ανακοίνωση Υπηρεσίας Εξετάσεων – ΑΑΕΙ Ελλάδας” ημερομηνίας 28/8/2020 (ypp11180), καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend