Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νέα όψη στη Λαϊκή Γειτονιά της Λάρνακας προσέδωσαν τα βελτιωτικά έργα που έγιναν στην οδό Κλεάνθη Καλογερά, επί της οποίας τα τελευταία χρόνια λειτουργούν μπαράκια και νυχτερινά κέντρα.

Η συγκεκριμένη οδός, η οποία παραδόθηκε επίσημα τις τελευταίες μέρες, εμπίπτει μέσα στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας».

Πρόκειται για έργο που αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό κέντρο της Λάρνακας, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑμΕΑ.

Στο παρόν στάδιο εκτελούνται εργασίες επί της οδού Αρμενικής Εκκλησίας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

Κοντεύει τέσσερα χρόνια κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και κανείς στο δήμο γνωρίζει πότε, επιτέλους, το μουσείο θ’ ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό.

Η ουσία είναι πως μια πόλη με ιστορία 4.000 χρόνων, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις του κόσμου, παραμένει χωρίς μουσείο από το 2017. Το γεγονός αυτό, θεωρείται από τις αρχές, τους παράγοντες και τον κόσμο ως απαράδεκτο.

Οι εργασίες εκτελούνται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Οι (ανεπίσημες) εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς διαβεβαιώσεις.

Στο μεταξύ, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, λόγω εγκατάστασης συστήματος φωταγώγησης του Κάστρου.

 

Εν αναμονή της γραπτής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται το διατηρητέο κτήριο του παλιού νοσοκομείου της πόλης στο Δήμο Λάρνακας, προκειμένου να τροχιοδρομήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου για μετατροπή του κτηρίου σε νέο δημοτικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι στο δήμο θα παραχωρηθεί ολόκληρο το κτήριο, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία που βρίσκονται παραπλεύρως του κτηρίου.

Οι διαδικασίες που θ’ ακολουθηθούν για ωρίμανση του έργου θα είναι χρονοβόρες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διαρκέσουν πέραν των δύο χρόνων.  Το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ, συν ΦΠΑ.

 

Send this to a friend