Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που φανερώνουν παράνομη θανάτωση προστατευόμενων ειδών πτηνών από κυνηγούς στην περιοχή της Λίμνης Σορός, στο Μενεού.

Τα απαράδεκτα περιστατικά κατάγγειλε χθες στις αρμόδιες αρχές ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (BirdLife Cyprus), ο οποίος κάνει λόγο για κενά στην αστυνόμευση και στην εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου, στη συγκεκριμένη περιοχή το περασμένο Σάββατο διαπράχθηκε ένα θλιβερό έγκλημα κατά της άγριας ζωής. Δεκάδες μελισσοφάγοι καθώς και άλλα προστατευόμενα είδη, όπως χελιδόνια, έπεφταν νεκρά στο έδαφος, το ένα μετά το άλλο, μετά από πυροβολισμούς ασυνείδητων κυνηγών.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί διαβόητο σημείο παράνομης θανάτωσης πουλιών. Τέτοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς ορισμένοι κυνηγοί συνεχίζουν την παράνομη δράση τους χωρίς να λογαριάζουν κανένα. «Το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να θανατώνουν επί χρόνια προστατευόμενα είδη πουλιών στη συγκεκριμένη περιοχή και να μένουν ατιμώρητοι, φανερώνει τα τρανταχτά κενά που υπάρχουν στην αστυνόμευση και στην εφαρμογή του νόμου.

Το συμβάν καταγγέλθηκε αμέσως στις αρμόδιες αρχές και τα πεθαμένα πουλιά παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου, που ζητά τη διενέργεια αυστηρότερων περιπολιών στην περιοχή εκ μέρους της Αστυνομίας και την παραδειγματική τιμωρία όσων παρανομούν.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν τη μαζική θανάτωση προστατευόμενων πουλιών από λαθροκυνηγούς. Το συμβάν καταγγέλθηκε στην τοπική αστυνομία, που ξεκίνησε εξετάσεις.

Από την πλευρά του, ο επαρχιακός γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Χαραλάμπους δήλωσε πως τέτοιες εικόνες θανάτωσης προστατευόμενων πουλιών μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν.

Όπως ανέφερε, οι μελισσοφάγοι είναι πανέμορφα πουλιά που κοσμούν την φύση της Κύπρου. «Καθημερινά έχουμε καταγγελίες για κυνηγούς που κυνηγούν υπερβολικά κοντά σε σπίτια, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα είχαμε καταγγελία πως σφαιρίδια έπεσαν σε 3χρονο κοριτσάκι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, στην περιοχή Σοφτάδες.

Η υποστελέχωση του Ταμείου Θύρας δυστυχώς ενθαρρύνει κάποιους ασυνείδητους κυνηγούς να παρανομούν», σημείωσε.

 

Ανακοινώνεται αρμοδίως ότι λόγω των αυξημένων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του Κορωνοϊού COVID – 19, ότι οι καθορισμένες επισκέψεις δημοτών στο Γραφείο Δημάρχου δεν θα πραγματοποιηθούν για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Παρακαλούνται οι δημότες, όπως προσέρχονται κανονικά από την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020.

 

Ο Δήμος Αραδίππου ανακοινώνει ότι η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Οκτωβρίου 2020, με εισηγητή τον Υποναύαρχο ε.α. Κώστα Φυτιρή, αναβάλλεται λόγω των μέτρων αναχαίτισης του  Κορωνοϊού SARS-CoV-2 και σύμφωνα με τα πρόσφατα διατάγματα του Υπουργού Υγείας. Η σχετική διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί  αργότερα.

 

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Τριμυθοῦντος, ὁ Σύλλογος Γυναικῶν Ὑπαίθρου Λάρνακας καὶ ἡ Ἐκκλησιαστικὴ Ἐπιτροπὴ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Τιμίου
Σταυροῦ Λευκάρων, σᾶς ἐνημερώνουν ὅτι ἡ προγραμματισμένη γιὰ τὴν Κυριακὴ 4 Ὀκτωβρίου 2020 Ἐπιστημονικὴ Ἡμερίδα μὲ θέμα: «Λεύκαρα: 1000 χρόνια χριστιανισμοῦ», λόγῳ τοῦ τελευταίου διατάγματος τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας καὶ τῶν ἔκτακτων περιοριστικῶν μέτρων ποὺ ἰσχύουν μέχρι τὶς 8 Ὀκτωβρίου 2020, (περιλαμβάνουν καὶ τὴν Ἐπαρχία Λάρνακας), θὰ πραγματοποιηθεῖ τὴν Κυριακὴ 11 Ὀκτωβρίου 2020 καὶ ὥρα 6:00μ.μ., στὸν προαύλιο χῶρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Τιμίου Σταυροῦ Λευκάρων.

Ἡ όλη ἐκδήλωση τελεῖ ὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦ Ἔντιμου Ὑπουργοῦ Συγκοινωνιῶν καὶ Ἔργων κ. Γιάννου Καρούσιου.

Διάρκεια ἐκδήλωσης: 1 ὥρα καὶ 30 λεπτὰ.
Σημ.: Θὰ τηρηθοῦν ὅλα τὰ ὑγειονομικὰ πρωτόκολλα ἀσφαλείας

 

 

 

Send this to a friend