Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γυμναστήρια: Έμειναν στα… αποδυτήρια οι κανονισμοί
Γυμναστήρια: Έμειναν στα… αποδυτήρια οι κανονισμοί

Γυμναστήρια: Έμειναν στα… αποδυτήρια οι κανονισμοί

Μετά και την παράταση που πήραν οι διαβουλεύσεις με θέμα «την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για τη λειτουργία των γυμναστηρίων», λόγω της πανδημίας η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής κάλεσε εκ νέου τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) να ενημερώσει για τα διαβήματα που έγιναν.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής ο πρόεδρος της ομάδας διαβούλευσης και μέλος του ΚΟΑ, Λεόντιος Τσέλεπος, ανέφερε πως η το σημείωμα με τις θέσεις περίπου 40 φορέων-επαγγελματιών που εμπλέκονται και επηρεάζονται έχει ετοιμαστεί και αναμένεται να συζητηθεί πιθανόν την Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΚΟΑ ευελπιστεί ότι αρχές τις επόμενης χρονιάς θα είναι έτοιμο το Προσχέδιο των κανονισμών, να γίνουν και άλλες διαβουλεύσεις και να βρεθεί οριστικά προς ψήφιση.

«Δεν αντέχουν να περιμένουν άλλο τα γυμναστήρια»

Η καθυστέρηση της εκπόνησης του Προσχεδίου προκαλεί ανησυχία στους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, αφού όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, Μιχάλης Σιεκκερής, θεωρήθηκε επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί το Προσχέδιο λόγω κορωνοιού.

«Έπρεπε να θεωρείται δεδομένο αυτή την περίοδο η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είναι κάτι το οποίο εμπίπτει σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών. Αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς γυμναστήρια λόγω του ότι τα γυμναστήρια που ήδη λειτουργούν σταμάτησαν να προσλαμβάνουν κόσμο, συνάδελφοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και θέλουν να εργαστούν», είπε.

Πρόσθεσε πως , «με λύπη μου παρακολουθώ εδώ και 16 χρόνια που είμαι πρόεδρος του Συνδέσμου, να γίνονται συνεδρίες στην Επιτροπή Παιδεία με ακριβώς τον ίδιο τίτλο. Είχα την αίσθηση στην τελευταία συνεδρία που είχε τεθεί χρονοδιάγραμμα ότι η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί. Αυτό ήταν πριν την πανδημία και αργότερα δόθηκε επιπλέον χρόνος. Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες πιστεύαμε ότι θ ήταν έτοιμο το προσχέδιο».

Τέλος ο κος Σιεκκερής είπε πως «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η πλειονότητα των γυμναστηρίων κινδυνεύει. Πλέον είναι θέμα επιβίωσης. Υπάρχουν πολλά ζητήματα όπως ότι κάποιοι δεν τηρούν τα πρωτόκολλα άλλοι δεν έχουν άδεια. Τι θα απαντήσω εγώ στους συνάδελφούς μου για το Προσχέδιο; Πρέπει να γίνει ένα μεταβατικό στάδιο- με κανονισμούς για ξέρουμε τι γίνεται. Δεν αντέχουν να περιμένουν άλλο τα γυμναστήρια την ασάφεια».

Ο ΚΟΑ επιφυλάσσεται τους επόμενους μήνες για το Προσχέδιο και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες από τώρα.

Send this to a friend