Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αλλαγές στη νομοθεσία για καταπολέμηση του bullying ζήτησε το ΥΠΠΑΝ
Αλλαγές στη νομοθεσία για καταπολέμηση του bullying ζήτησε το ΥΠΠΑΝ

Αλλαγές στη νομοθεσία για καταπολέμηση του bullying ζήτησε το ΥΠΠΑΝ

Εισήγηση για τροποποίηση της νομοθεσίας που ετοιμάστηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκο Χατζηγιάννη, την Αννίτα Δημητρίου, τον Γιώργο Κάρουλλα (εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού) και του Παύλου Μυλωνά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, που αφορά το την καταπολέμηση του bullying και ενδοσχολικής βίας στα σχολεία, ζητά το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εισηγήθηκε μέσω επιστολής του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, αλλαγή της ονομασίας του συντονιστικού σώματος που στο σχετικό νομοθέτημα ονομάζεται «Φορέας» σε Συντονιστική Επιτροπή.

Όπως εξηγείται στην επιστολή, «ήδη στο Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της πρόσφατης αναδόμησης, λειτουργεί ειδική Διατμηματική Επιτροπή για την πρόληψη της Βίας και Παραβατικότητας, η οποία έχει ρόλο και την αποστολή του Φορέα που εισηγείστε να λειτουργήσει στο Υπουργείο Παιδείας. Θεωρούμε πως η λειτουργία της Διατμηματικής Επιτροπής θα διασφαλίσει την ικανοποίηση των στόχων της Πρότασης Νόμου, ενώ η δημιουργία άλλης υπηρεσία θα δημιουργήσει αχρείαστα, σωρεία προβλημάτων. Εισηγούμαστε όπως η Πρόταση Νόμου θεσμοθετήσει τη Διατμηαμτική Επιτροπή ως Διατμηαματική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα μπορεί να διεκπεραιώσει και την αποστολή που ήδη προβλέπεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου και διαδικασίες που προβλέπονται στην Πρόταση».

Επιπρόσθετα το Υπουργείο προτείνει της εισήγησή του τις αρμοδιότητές της Συντονιστικής Επιτροπής.

Τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας που ετοίμασαν την Πρόταση συμφώνησε με την εισήγηση του αρμόδιο υπουργού, ωστόσο οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, ζήτησαν χρόνο να εξετάσουν την εισήγηση και να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα σ΄άλλη συνεδρία της Επιτροπής.

Όταν παρθούν οι τελικές αποφάσεις το κείμενο αναμένεται πιθανόν να τεθεί ως τροπολογία κανονισμών που διέπουν την Πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού ήδη έχει κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Send this to a friend