Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ο θερμότερος Σεπτέμβρης των τελευταίων 37 ετών!
Ο θερμότερος Σεπτέμβρης των τελευταίων 37 ετών!

Ο θερμότερος Σεπτέμβρης των τελευταίων 37 ετών!

Στην ιστορία θα γραφτεί ο φετινός Σεπτέμβρης. Πρόκειται για τον θερμότερο Σεπτέμβριο των τελευταίων 37 ετών όπως ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Κλεάνθης Νικολαΐδης.

«Πρώτη φορά έχουμε κίτρινη προειδοποίηση το τελευταίο τριήμερο του Σεπτέμβρη. Θα καταγραφεί ιστορικά ως θερμότερος Σεπτέμβριος από το 1983 τουλάχιστον για τον σταθμό Αθαλάσσας», είπε ο Διευθυντής. «Είχε την πιο  υψηλή καταγραφή μέσης ημερήσιας θερμοκρασίας ο μήνας αυτός. Διαδέχθηκε τον πολύ θερμό Αύγουστο ο μήνας αυτός.

Τους τελευταίους 3 μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) ανατράπηκαν τρία μέγιστα», όπως εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης. Ενδεικτικά στον Κάμπο της Τσακίστρας την ώρα που μιλούσε ο Διευθυντής ήταν στους 39 βαθμούς. Και στα ορεινά θα καταγραφούν υψηλές θερμοκρασίες σήμερα. «Την ίδια προειδοποίηση εξέδωσε και το γειτονικό Ισραήλ το οποίο επηρεάζεται από το ίδιο κύμα θερμής μάζας».

Κληθείς να απαντήσει για την προέλευση της σκόνης ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι η σκόνη αυτή την περίοδο μας έρχεται από τη σαχαρινή ζώνη Ισραήλ και Αιγύπτου. Το πιο ακραίο επεισόδιο σκόνης που είχαμε ήταν το 2015, και προερχόταν από την ερημική ζώνη της Συρίας.

Send this to a friend