Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Βροχές και καταιγίδες στο “μενού” του καιρού για το σαββατοκύριακο
Βροχές και καταιγίδες στο “μενού” του καιρού για το σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες στο “μενού” του καιρού για το σαββατοκύριακο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, εκτός από τα δυτικά και τα βόρεια όπου θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι και τοπικά, στα νότια και νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά τόπους μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Ωστόσο, αργότερα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά, σε κάποιες περιοχές στα νότια και πιθανώς και σε ορισμένες περιοχές στο εσωτερικό, νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, ενώ κατά διαστήματα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, ενώ κατά διαστήματα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδος, για να κυμανθεί γενικά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend