Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ενίσχυση επειγόντως χρειάζεται το «Αναφοράς»
Ενίσχυση επειγόντως χρειάζεται το «Αναφοράς»

Ενίσχυση επειγόντως χρειάζεται το «Αναφοράς»

ΓΡΑΦΕΙ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κραυγή απόγνωσης από την επιστημονική διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, η οποία τονίζει την ανάγκη όπως το Νοσοκομείο Αναφοράς (Αμμοχώστου) ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας (αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ασθενών τις τελευταίες μέρες).

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Χατζηγιάννη είπε ότι σέβεται τις απόψεις του προσωπικού, το οποίο από την ημέρα που το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου άρχισε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, εργάζεται συνεχώς χωρίς διακοπή και ανάπαυση.

«Το Νοσοκομείο Αναφοράς χρειάζεται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία του, διότι με τους υφιστάμενους γιατρούς και νοσηλευτές δεν μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο εδώ κι έξι μήνες, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, έχει κάνει πολλές θυσίες και αρκετά άτομα δεν μπόρεσαν να δουν ούτε τις οικογένειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το προσωπικό συνεχίζει να παραμένει το ίδιο, εκτελώντας τα καθήκοντα του με τους ίδιους ρυθμούς, χωρίς ενίσχυση και στήριξη.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι άξιο συγχαρητηρίων και σέβομαι την κραυγή διαμαρτυρίας τους, που είναι μιας μορφής ελευθερίας της έκφρασης, αφού φαίνεται πως έχουν φτάσει στα όρια τους», σημείωσε η κ.Χατζηγιάννη.

Η Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου ανέφερε ότι μέσω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί, το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζει κραυγή απόγνωσης, αφού έχει κουραστεί και χρειάζεται ανανέωση. Κάλεσε, δε, την Πολιτεία να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, προκειμένου να συνεχίσουν να εκτελούν τα δύσκολα καθήκοντα που κλήθηκαν να εκτελέσουν λόγω της πανδημίας.

Χθες, στις 12 το μεσημέρι, το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου κατήλθε σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για περίπου μισή ώρας, διαμαρτυρόμενο για το γεγονός ότι το νοσοκομείο της επαρχίας εξακολουθεί να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Το προσωπικό αντιδρά στη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου ως «Αναφοράς» και ζητά όπως σε κάθε επαρχία καταρτιστεί ειδικό τμήμα για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Για το θέμα ήδη έχει οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στις 5 Οκτωβρίου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Χρ. Λοιζίδης μετέβη εκτάκτως χθες στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και σε σύσκεψη που παρακάθισε άκουσε τις ανησυχίες του προσωπικού εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο νοσηλευτήριο.

Όπως είπε, υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία ορόφου στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου αποκλειστικά για την περίθαλψη ασθενών με Covid – 19, αφού προηγουμένως γίνουν οι σχετικές μελέτες. Πάντως, οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές της επαρχίας, το προσωπικό του νοσοκομείου και ο κόσμος της ελεύθερης Αμμοχώστου εξακολουθούν ν’ ανησυχούν και απαιτούν την παύση της λειτουργίας του νοσοκομείου της επαρχίας τους ως «Αναφοράς».

 

Send this to a friend