Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών το Πάρκο Αθλοπαιδιών Τόχνης
Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών το Πάρκο Αθλοπαιδιών Τόχνης

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών το Πάρκο Αθλοπαιδιών Τόχνης

Εγκαινιάστηκε χθες από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή το Κοινοτικό Πάρκο Αθλοπαιδιών Τόχνης, που βρίσκεται νότια της κοινότητας. Το έργο περιλαμβάνει μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδότοπο, κυλικείο, χώρους στάθμευσης και χώρο πρασίνου.

Τα έργα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 και αποπερατώθηκαν περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Το συνολικό του κόστος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ και το ποσό που δαπανήθηκε εκταμιεύτηκε από το κονδύλι Αναπτυξιακών Έργων Τόχνης – ΑΗΚ.

Το πάρκο που εγκαινιάστηκε φέρει το όνομα του αγνοούμενου της Τόχνης από την τουρκική εισβολή του 1974, έφεδρου στρατιώτη Μηνά Αντωνίου.

Το Πάρκο Αθλοπαιδιών σε συνδυασμό με το έργο που αφορά τον εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού της Τόχνης, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που γίνονται στην επαρχία Λάρνακας, αναμένεται να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό της κοινότητας και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που διαμένουν στα αγροτουριστικά καταλύματα του χωριού.

Να σημειωθεί, ότι η Τόχνη είναι το πρώτο χωριό της Κύπρου απ’ όπου ξεκίνησε ο αγροτουρισμός, το οποίο κατέχει την πρωτιά σε αγροτουριστικά καταλύματα, με αποτέλεσμα να το επισκέπτονται κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών.

Η Τόχνη θεωρείται μια από τις ιστορικότερες και γραφικότερες κοινότητες στην Κύπρο, όπου βρίσκεται ο μοναδικός ανά τον κόσμο ναός κτισμένος πάνω σε γεφύρι, αφιερωμένος στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Σύμφωνα με την παράδοση, το πρώτο κτίσμα του ναού πραγματοποιήθηκε από την ευσέβεια της Βασιλομήτορος Αγίας Ελένης. Για πολλά χρόνια, από την αρχή της τουρκοκρατίας το 1571 μέχρι και τον Οκτώβριο του 1974 η Τόχνη ήταν μεικτό χωριό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend