Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Κωστρίκης: Προσωπικές φιλοδοξίες και politics μεταξύ των εργαστηρίων (βίντεο)
Δρ. Κωστρίκης: Προσωπικές φιλοδοξίες και politics μεταξύ των εργαστηρίων (βίντεο)

Δρ. Κωστρίκης: Προσωπικές φιλοδοξίες και politics μεταξύ των εργαστηρίων (βίντεο)

Για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε σε σχέση με τα τεστ της φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου μίλησε στο «Μεσημέρι και Κάτι» το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς πρόκειται για μια φοιτήτρια νεαρής ηλικίας και υπάρχει κάποιου είδος καταπόνηση όταν ακούει κάθε μέρα για τα τεστ της από το ραδιόφωνο και τις τηλεοράσεις.

Γι αυτό το ζήτημα ζήτησε να γίνει μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων, να προσκομίσουν όλοι τα δεδομένα τους, να δηλώσει ο καθένας που έχει φυλαγμένα τα δείγματα και να γίνει ανταλλαγή δεδομένων με ένα πολιτισμένο τρόπο για βρεθεί μια άκρη.

Σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, έγινε ένα θετικό τεστ από μια εταιρεία, η οποία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για να εκτελέσει τη μελέτη για άτομα από 18 μέχρι 40 χρόνων, και μετά από αυτό το τεστ, τρία διαφορετικά εργαστήρια (ένα από αυτά έλαβε δείγμα προχθές στο Γενικό Νοσοκομείο). Αποκάλυψε μάλιστα ότι την πήραν τηλέφωνο το βράδυ της Πέμπτης από το Υπουργείο και της είπαν ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Έτσι με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δρ. Κωστρίκης, υπάρχει ένα θετικό δείγμα και τρία αρνητικά.

Αναφέρθηκε επίσης στο πιθανότερο σενάριο που είναι η αρνητικοποίηση της φοιτήτριας μεταξύ των δειγμάτων που λήφθηκε, το οποίο δεν αποκλείει.

Σχολιάζοντας την κατάσταση είπε ότι και στην επιστημονική κοινότητα, όχι μόνο στην Κύπρο, τα politics είναι εξίσου σημαντικά. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες και politics μεταξύ των εργαστηρίων και οργανώσεων. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της συλλογικής συνεννόησης με όλο το επιστημονικό κοινό.

Send this to a friend