Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Μάριος Κυριαζής: “Επιστήμονες πιστεύουν ότι πολλά τεστ είναι αρνητικά ενώ δείχνουν θετικά”
Μάριος Κυριαζής: “Επιστήμονες πιστεύουν ότι πολλά τεστ είναι αρνητικά ενώ δείχνουν θετικά”

Μάριος Κυριαζής: “Επιστήμονες πιστεύουν ότι πολλά τεστ είναι αρνητικά ενώ δείχνουν θετικά”

Μία διαφορετική εκδοχή σχετικά με τα τεστ του κορωνοϊού φέρνει στην επιφάνεια ο γνωστός Σκαλιώτης γιατρός Μάριος Κυριαζής.

Μάλιστα, στην ανάρτηση του αναφέρει ότι ο ίδιος έχει διαβάσει άρθρα από πολλούς γνωστούς γιατρούς και τείνουν στο συμπέρασμα ότι πολλά τεστ που γίνονται ενώ είναι αρνητικά δείχνουν θετικά.

Διαβάστε την ανάρτηση του:

Σαν γιατρός έχω ευθύνη να σας ενημερώνω αμερόληπτα για τα τελευταία επιστημονικά γεγονότα χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ ή διαφωνώ.

Λοιπόν, ο πρώην Επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για 16 χρόνια, της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ο δόκτορας Mike Yeadon, λέει ότι το 50% των τεστ για τον κορωνοϊό είναι λανθασμένα (δείχνουν θετικά ενώ στην πραγματικότητα, δεν είναι). Είναι γεγονός ότι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα τεστ που χρησιμοποιούνται μπορεί να δείχνουν (σε μεγάλο βαθμό) ότι κάποιος είναι θετικός, ενώ δεν είναι. Δηλαδή η όλη υπόθεση με τα τεστ να είναι λάθος, και έτσι μπορεί οι επιδημιολόγοι να στηρίζουν τις αποφάσεις του σε λάθος δεδομένα.

Το Αμερικάνικο Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (το διάσημο CDC) συνιστά να μην γίνεται το τεστ σε τυχαία άτομα που δεν έχουν συμπτώματα, αλλά μόνο στους συμπτωματικούς και στην ιχνηλάτηση.

Παραδείγματα επιστημόνων που εγώ μελέτησα τα άρθρα τους και που το στηρίζουν (δηλαδή την πιθανότητα πολλά τεστ να είναι λάθος) είναι:

Professor Carl Heneghan, Director of Oxford’s Centre for Evidence-Based Medicine
Dr Brendan Healy, Consultant in Microbiology and Infectious Diseases, University Hospital of Wales, UK
Paul Kirkham, Professor of Cell Biology and Head of Respiratory Disease Research Group, Wolverhampton University

Send this to a friend