Home ΛΑΡΝΑΚΑ Και η κοροϊδία για το Μουσείο Λάρνακας συνεχίζεται…
Και η κοροϊδία για το Μουσείο Λάρνακας συνεχίζεται…

Και η κοροϊδία για το Μουσείο Λάρνακας συνεχίζεται…

Κοντεύει τέσσερα χρόνια κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας. Και ουδείς στο δήμο της πόλης γνωρίζει πότε, επιτέλους, το μουσείο θ’ ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό.

Η ουσία είναι πως μια πόλη με ιστορία 4.000 χρόνων, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις του κόσμου, παραμένει χωρίς μουσείο από το 2017.

Το γεγονός αυτό, θεωρείται από τις αρχές, τους παράγοντες και τον κόσμο της πόλης ως απαράδεκτο.

Στην τελευταία δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας για τα φλέγοντα θέματα της Λάρνακας, είπε ότι εδώ και καιρό δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του αρχαιολογικού μουσείου. Εργασίες που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017 κι επρόκειτο να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, τον Μάρτιο του 2018. Έκτοτε, όμως, οι Λαρνακείς ακόμα περιμένουν να επαναλειτουργήσει το μουσείο της πόλης τους. Μαζί με αυτούς, και οι ξένοι τουρίστες. Η καθυστέρηση που παρατηρείται είναι ήδη πολλαπλάσια του χρόνου διάρκειας του συμβολαίου και ουδείς γνωρίζει, τη δεδομένη στιγμή, μέχρι πότε θα επεκταθεί.

Ο κ. Βύρας κατάγγειλε ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για το πότε θα επαναλειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας.

Οι εργασίες εκτελούνται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Οι (ανεπίσημες) εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει το μουσείο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς διαβεβαιώσεις.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λ/κας κατέκρινε το Τμ. Αρχαιοτήτων για πρωτοφανείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, συνεχείς παρατάσεις κι έλλειψη συντονισμού με τα υπόλοιπα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

Κλειστό και το Κάστρο

——————————–

Στο μεταξύ, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, κλειστό από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 θα παραμείνει το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Ο λόγος είναι η εγκατάσταση συστήματος φωταγώγησης του Κάστρου.

Send this to a friend