Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Πονοκέφαλος» οι αλυσίδες κορωνοιού στη Λάρνακα
«Πονοκέφαλος» οι αλυσίδες κορωνοιού στη Λάρνακα

«Πονοκέφαλος» οι αλυσίδες κορωνοιού στη Λάρνακα

Ανησυχία επικρατεί στη Λάρνακα για τις αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοιού, που έχουν εντοπιστεί στην πόλη το τελευταίο διάστημα. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται η επιβολή επιπρόσθετων μέτρων από το Υπουργείο Υγείας, εφόσον τις επόμενες μέρες διαφανεί μέσω των ιχνηλατήσεων ότι η κατάσταση ξεφεύγει.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου με αφορμή τις 3-4 αλυσίδες κορωνοιού που διερευνώνται αυτές τις μέρες στη Λάρνακα (Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, Νέα Σαλαμίνα κ.α.).

«Έχω μιλήσει με τον υπουργό, είναι προβληματισμένος με το θέμα, ωστόσο μέχρι σήμερα (χθες) δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για επιπρόσθετα μέτρα. Αυτή τη στιγμή γίνεται διερεύνηση εάν έχει ξεφύγει η κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο θα γίνουν περισσότερα τεστ και οι επόμενες 3-4 μέρες θεωρούνται καθοριστικές», σημείωσε ο κ.Βύρας. Πέραν από τις απολυμάνσεις που γίνονται στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας ζητά απ’ όλους τους δημότες που έχουν επισκεφθεί τις τελευταίες μέρες την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού.

Παράλληλα, θα ζητηθεί από το κοινό να τηρεί αυστηρά τα μέτρα που ήδη ισχύουν, καθότι είναι γενικά παραδεκτό πως υπήρξε κάποια χαλάρωση. «Εάν τις επόμενες μέρες διαφανεί η αναγκαιότητα επιβολής επιπρόσθετων μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης των κορωνοιού, όπως για παράδειγμα ακύρωση γάμων, εκδηλώσεων, συναθροίσεων κτλ, τότε τα μέτρα αυτά θα παρθούν σε συνεννόηση πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας. Θα παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση. Θέλει προσοχή, όχι πανικό», κατέληξε ο κ.Βύρας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend