Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Καραγιάννης: Ο Δεκέμβριος ίσως να είναι ο πιο δύσκολος μήνας
Δρ. Καραγιάννης: Ο Δεκέμβριος ίσως να είναι ο πιο δύσκολος μήνας

Δρ. Καραγιάννης: Ο Δεκέμβριος ίσως να είναι ο πιο δύσκολος μήνας

Αναμένουμε και αλλά κρούσματα στο οικογενειακό περιβάλλον των περιστατικών που προέκυψαν στη Νέα Σαλαμίνα, εκτίμησε ο Μοριακός Ιολόγος Πέτρος Καραγιάννης.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι αλυσίδες μετάδοσης αυξήθηκαν στην Λάρνακα, ωστόσο, όχι και στο υπόλοιπο του νησιού, σημειώνοντας πως εάν γίνονται συνεχώς ιχνηλατήσεις για να εντοπιστούν τα πιθανά κρούσματα δεν θα υπάρξει περεταίρω μετάδοση του ιού.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο ιός δεν ήταν τόσο επιθετικός και δεν γνωρίζουμε εάν οφείλεται στο ότι οι θερμοκρασίες δεν ευνοούσαν τον πολλαπλασιασμό του ιού τόσο εύκολα ενώ πρόσθεσε ότι ένας παθογόνος ιός μπορεί να γίνει λιγότερο επιθετικός εφόσον μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο πρέπει να αναμένουμε να δούμε αν θα επανέλθει η επιθετικότητά του τους χειμερινούς μήνες, είπε.

Επιπλέον, ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων και των ασθενών στις ΜΕΘ, επομένως η εικόνα που νομίζουμε ότι έχουμε αυτή τη στιγμή, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Χειμώνα, σημείωσε πως ίσως ο Δεκέμβριος να είναι ο πιο δύσκολος μήνας καθώς τότε παρουσιάζεται και η Γρίπη.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχουν σκέψεις για μείωση των πτήσεων από και προς την Κύπρο από χώρες με αυξητική τάση κρουσμάτων, όπως η Ελλάδα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως από τους τυχαίους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια δεν διαφαίνεται ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων, ωστόσο σε διαφορετική περίπτωση θα δράσουμε, είπε.

Send this to a friend