Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σ’ επ’ αόριστο απεργία κατήλθαν από χθες το πρωί οι οδηγοί αστικών ταξί που εργάζονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τράβηξαν χειρόφρενο με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου της Αρχής Αδειών για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συστήματος εργασίας στον αερολιμένα.

Σε ανακοίνωσή τους οι οδηγοί αστικών ταξί Λάρνακας αναφέρουν πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους η νέα διαδικασία που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής Αδειών Χρίστο Καρρά για λειτουργία ράμπας για εξυπηρέτηση ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο και ως εκ τούτου δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κατέλθουν σε επ’ αόριστο απεργία.

Οι ταξιτζήδες σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας στάθμευσαν τα οχήματά τους γύρω από τον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου Λάρνακας, με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποια κυκλοφοριακά προβλήματα στη γύρω περιοχή. Σε κάποια στιγμή, κατευθύνθηκαν και προς τον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού Λάρνακας, όπου συνέχισαν την εκδήλωσή τους, προκαλώντας κι εκεί πυκνή τροχαία κίνηση.

Η απεργία των οδηγών ταξί ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και όπως δήλωσαν θα είναι επ’ αόριστο μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Την ώρα που οι ταξιτζήδες πραγματοποιήσαν τη διαμαρτυρία τους, σταθμεύοντας τα οχήματά τους γύρω από τους κυκλικούς κόμβους του αεροδρομίου και μετέπειτα του Καλού Χωριού, μέλη της Αστυνομίας προσπαθούσαν να διοχετεύσουν την τροχαία κίνηση, προκειμένου ν’ αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Οι οδηγοί εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις και τις επόμενες μέρες, μέχρι ν’ αρθεί η απόφαση για εφαρμογή του συστήματος ράμπας ως προς την παραλαβή πελατών από τα ταξί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

 

Μετεωρολογικοί σταθμοί, θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός στη Λάρνακα και είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΣΑΛ Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, οι σταθμοί θα παρακολουθούν τον καιρό και θα ενημερώνουν ειδική ομάδα που θα καταρτιστεί για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.
Μέσω αυτής της ενημέρωσης, το ΣΑΛ και ο Δήμος Λάρνακας θα ενημερώνουν στη συνέχεια τους δημότες για τη λήψη έγκαιρων προστατευτικών μέτρων.

Παράλληλα, για σκοπούς άμβλυνσης των προβλημάτων με τις πλημμύρες που κατά καιρούς παρατηρούνται σε συγκεκριμένες περιοχές της Λάρνακας, ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το αντλιοστάσιο όμβριων υδάτων, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη.

Η επίσημη παράδοση του αντλιοστασίου αναμένεται να γίνει αρχές Οκτωβρίου.  Όσον αφορά το μεγάλο αντλιοστάσιο όμβριων υδάτων που κατασκευάζεται στην περιοχή Προδρόμου, αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.  Θα καλύψει κυρίως τις περιοχές Μητρόπολης και Προδρόμου, διοχετεύοντας τα νερά της βροχής στη θάλασσα, μέσω του μεγάλου καναλιού της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

 

Send this to a friend