Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι υγειονομικές Αρχές μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το περιστατικό αφορά εκπαιδευτικό που εντοπίστηκε θετικός στον ιό στο πλαίσιο ιχνηλάτησης.

Διεβεβαιώνει παράλληλα, ότι τα δύο σχολεία στα οποία διδάσκει ο εν λόγω εκπαιδευτικός έχουν τύχει πλήρους απολύμανσης από χτες και λειτουργούν κανονικά.

Υπουργείο Παιδείας: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες, όπως και οι γονείς και κηδεμόνες στα δύο αυτά γυμνάσια, έχουν ενημερωθεί και η λειτουργία των σχολείων συνεχίστηκε ομαλά σήμερα. Για λόγους πρόληψης και παρά το γεγονός ότι στις αίθουσες διδασκαλίας τηρούνταν τα πρωτόκολλα, με χρήση μάσκας προσώπου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τάξεων στις οποίες δίδασκε ο εκπαιδευτικός, θα παραμείνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες.»

Για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί το Υπουργείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω του συστήματος τηλε-εκπαίδευσης που ενεργοποιείται και στα δύο αυτά σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα. «Έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις και προεργασίες στα δύο σχολεία που είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τους μαθητές στο σπίτι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend