Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άσκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας στη θάλασσα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Λιμένα Ζυγίου.

Η άσκηση πραγματοποιείται στα πλαίσια για πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης που μπορεί να προκύψει από τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών στις εγκαταστάσεις των εκεί εταιρείων.

Την άσκηση θα παρακολουθήσουν ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης και άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το σενάριο της άσκησης αφορά πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου στην προβλήτα κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης του, με αποτέλεσμα τη διαρροή πέντε χιλιάδων λίτρων καυσίμου ανεφοδιασμού (bunker fuel) στη θάλασσα, και εξέλιξη σε φωτιά στο ίδιο το δεξαμενόπλοιο κατά τη ρυμούλκηση του μακριά από την προβλήτα».

 

Ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβεί σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.

 

Σήμερα Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, με την ευκαιρία του διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια έχουμε την μουσική εκδήλωση «Από την Κύπρο με Τζαζ».

Επίσης αύριο Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, η Θεατρική Ομάδα Παρωδία παρουσιάζει το έργο «Άνω Κάτω». Σενάριο / Σκηνοθεσία: Δωρόθεος Δωροθέου. Η είσοδος είναι €5.

Και τέλος συνεχίζεται αύριο και την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα η θεατρική παράσταση από το Θέατρο Σκάλα Κύρια Σκηνή «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» .

 

Send this to a friend