Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινούν οι διαδικασίες ανάπλασης του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας – Τι δήλωσε στο LarnakaOnline ο Ανδρέας Βύρας
Ξεκινούν οι διαδικασίες ανάπλασης του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας – Τι δήλωσε στο LarnakaOnline ο Ανδρέας Βύρας

Ξεκινούν οι διαδικασίες ανάπλασης του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας – Τι δήλωσε στο LarnakaOnline ο Ανδρέας Βύρας

«Σε λίγα χρόνια η Λάρνακα θα έχει το σπίτι που αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό της», δήλωσε στο LarnakaOnline, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι άμεσα προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου ανάπλασης του διατηρητέου κτηρίου του Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας, για σκοπούς δημιουργίας του νέου δημοτικού μεγάρου της πόλης.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση ολόκληρου του κτηρίου στο δήμο, έχει καταρτιστεί πλάνο για εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του ιστορικού κτηρίου, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

«Πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες, ωστόσο είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την πόλη μας», ανέφερε ο κ.Βύρας. Το Παλιό Νοσοκομείο ανήκει πλέον επίσημα στο Δήμο Λάρνακας, μετά την έγκριση της εισήγησης του Υπουργού Υγείας από το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας από το Παλαιό Νοσοκομείο στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και η παραχώρηση του διατηρητέου κτηρίου στο Δήμο Λάρνακας για την ανέγερση του νέου δημοτικού μεγάρου.

Η απόφαση επιβεβαιώθηκε στο δήμαρχο Ανδρέα Βύρα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου. «Το Παλαιό Νοσοκομείο είναι ένας χώρος ιστορικής αξίας, με κτίρια αρχιτεκτονικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που το καθιστούν ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στην πόλη, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και τα βιώματα των Λαρνακέων. Η αξιοποίηση, συντήρηση και αποκατάσταση του κτηρίου, με σκοπό να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, αποτελεί πάγιο αίτημα της πόλης.

Αυτό που σήμερα γίνεται πραγματικότητα αποτελεί το άθροισμα συλλογικών, τεκμηριωμένων αλλά και δυναμικών ενεργειών του δημοτικού συμβουλίου και πολλών συνδημοτών μας, οι οποίοι ήταν συμπαραστάτες και στήριξαν όλες τις προσπάθειες», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Με την παραχώρηση ολόκληρου του κτηρίου γίνεται πλέον εφικτή η δημιουργία ενός νέου δημοτικού μεγάρου, ικανού να στεγάσει μεγάλο μέρος των δημοτικών υπηρεσιών και να προσφέρει επαρκή χώρο στάθμευσης για τους εργαζομένους και το κοινό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend