Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΟΠ για 7000 τεστ κορωνοϊού σε παίκτες όλων των πρωταθλημάτων
ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΟΠ για 7000 τεστ κορωνοϊού σε παίκτες όλων των πρωταθλημάτων

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΟΠ για 7000 τεστ κορωνοϊού σε παίκτες όλων των πρωταθλημάτων

Την πρόταση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη διενέργεια δειγματοληπτικών εργαστηριακών ελέγχων σε συμμετέχοντες των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Η εισήγηση εμπίπτει στην ευρύτερη πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) την περασμένη βδομάδα, θα διενεργηθούν 7,000 εργαστηριακές εξετάσεις από σύνολο 27,000 ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Κατηγοριών Β και Γ, της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, του Αγροτικού Ποδοσφαίρου, των Πρωταθλημάτων Γυναικών και Βετεράνων και τα νεανικά πρωταθλήματα της ΚΟΠ.

Την ευθύνη για τον καταρτισμό προγράμματος και τον καταμερισμό των εξετάσεων στα διάφορα πρωταθλήματα, θα έχει η ΚΟΠ σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

_________________
Υπουργείο Υγείας
15 Σεπτεμβρίου 2020

Send this to a friend