Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ «Δύσκολο να εξηγήσεις την απώλεια της μητέρας». Η πολιτεία να στηρίξει τα παιδιά της 18χρονης
«Δύσκολο να εξηγήσεις την απώλεια της μητέρας». Η πολιτεία να στηρίξει τα παιδιά της 18χρονης

«Δύσκολο να εξηγήσεις την απώλεια της μητέρας». Η πολιτεία να στηρίξει τα παιδιά της 18χρονης

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION κρούει ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από την πολιτεία πέρα από την λήψη επιπρόσθετων μέτρων, να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στα θύματα των τροχαίων συγκρούσεων,με αφορμή το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μια 18χρονη μητέρα.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης,ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, καλεί την πολιτεία και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν άμεσα τα παιδιά και την οικογένεια της 18χρονης μητέρας. “Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσεις σε μικρά παιδιά την απώλεια της μητέρας τους και να μπορέσεις να τα στηρίξεις ψυχολογικά. Από τη στιγμή που μια οικογένεια χάνει την μητέρα ή τον πατέρα, τα πάντα διαλύονται και ξεκινούν ξανά από το μηδέν. Χρειάζεται η άμεση εμπλοκή ειδικών [ψυχολόγων κτλ.] για να στηριχθούν τόσο τα παιδιά όσο και ο ευρύτερος οικογενειακός κύκλος”.

Επιτέλους, ως χώρα πρέπει να δημιουργήσουμε τέτοιους μηχανισμούς που να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα για στήριξη των οικογενειών σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε ο Πρόεδρος του REACTION.


Επίσης, πρόσθεσε, η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός σε θύματα τροχαίων και ειδικότερα σε άτομα που είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω οποιασδήποτε άλλης συνέπειας χρειάζονται υποστήριξη. “Οι οικονομικές αλλαγές σε μια οικογένεια μετά από θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ενός μέλους της είναι τεράστιες. Η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη τόσο των άμεσα εμπλεκομένων αλλά και του οικογενειακού περίγυρου κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION, επαναλαμβάνει την εισήγηση για διεξαγωγή πολυεπίπεδων πολυήμερων ενημερωτικών εκστρατειών για χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη διεξαγωγή Ενημερωτικών Δράσεων στον ευρύτερο πληθυσμό για αποτροπή της οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα, υπό την επήρεια αλκοόλ ή/και ναρκωτικών, με την χρήση κινητού τηλεφώνου.

Εισηγείται ακόμη επικέντρωση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή τροχαίων αδικημάτων, ενιαία έρευνα αξιολόγησης του οδικού δικτύου για να καταγραφούν και να διορθωθούν επικίνδυνα σημεία.

Η ολιστική αντιμετώπιση των τροχαίων συγκρούσεων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα τόσο για την Πολιτεία όσο και για την κοινωνία γενικότερα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend