Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Σε νέο περιστατικό ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Μακένζι
Σε νέο περιστατικό ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Μακένζι

Σε νέο περιστατικό ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Μακένζι

Σε νέο περιστατικό ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Μακένζι της επαρχίας Λάρνακας. Συγκεκριμένα στις 10/09/2020 και ώρα 07.50 οι ναυαγοσωστες στο σημείο ΛΑΡ8Α εντόπισαν ηλικιωμένη γυναίκα (71 ετών) να καλεί για βοήθεια δίπλα από τις σημαδούρες. Ακολούθηκε ανέλκυση της από το νερό με την βοήθεια άλλων λουομενων, έγινε παροχή των πρώτων βοηθειών και χορήγηση οξυγόνου. Η ηλικιωμένη αρνήθηκε την μεταφορα της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο ενώ της έγινε συσταση να επισκεφτεί άμεσα τον προσωπικό της γιατρό.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, αλλά και μετά από παράπονα που δεκτήκαμε από λουόμενους θα θέλαμε να διευκρινήσουμε δημόσια ότι:


Α) Μέχρι και αυτή την στιγμή το μοναδικό σημείο στην επαρχία Λάρνακας που λειτουργεί με ωράριο βάρδιας είναι το σημειο ΛΑΡ8Α στο Μακένζι (06.30-19.00). Γιά άγνωστο λόγο και ενώ υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ΟΛΑ τα υπόλοιπα σημεία λειτουργούν από τις 10.30-18.00.
Β) Ως επιτροπή δεν είχαμε καμμιά επίσημη ενημέρωση ή άλλο λόγο ως προς τις ώρες λειτουργίας των πύργων ή τον λόγο που δεν καλύπτονται άλλα σημεία με ωράριο βάρδιας.
Γ)Προτρέπουμε τους λουόμενους όπως πηγαίνουν στην παραλία μόνο από τις 10.30-18.00 γιατί οι αποφάσεις κάποιων τους αφήνουν εκτεθειμένους σε κάθε είδους κίνδυνο.

Επίσης θα θελαμε να τονίσουμε ότι ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος από τις πρωινές ώρες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Κύριοι αν-αρμόδιοι αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας προτού να χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα.

Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών

Send this to a friend