Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πόσο πολύ μου μοιάζεις!
Πόσο πολύ μου μοιάζεις!

Πόσο πολύ μου μοιάζεις!

Τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν! (Βίκτωρ Ουγκώ, 1802 -1885).

Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να φτιάχνετε το νέο σας σπίτι, ή εάν βρίσκεστε στα μέσα της διαδρομής και νιώθετε ότι έχετε πελαγώσει ή ότι η υπομονή σας άρχισε να εξαντλείτε, χαλαρώστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και πάμε να βρούμε τις λύσεις μαζί!

Έχοντας πάντα κατά νουν αυτό που είπε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ, θα σας βοηθήσει να κάνετε και τα πιο δύσκολα βήματα απλά. Ένα σπιτάκι που να μοιάζει σε σένα και στον χαρακτήρα σου δεν μπορεί ποτέ να είναι λάθος!


1.Χρονοδιάγραμμα.

Βάζοντας ένα χρονικό διάστημα αποπεράτωσης της κατοικίας σας, θα σας βοηθήσει να έχετε πιο ξεκάθαρους στόχους και να κάνετε τα πάντα με πρόγραμμα χωρίς περιττό άγχος και καθυστερήσεις. Δημιουργείστε την δική σας στρατηγική, για το πως θα ελιχτείτε ανάμεσα στην εργασία σας, στον εαυτό σας και στον χρόνο που θα αφιερώνετε για το τρέξιμο του σπιτιού σας. Διευθετείτε από πριν τα ραντεβού σας με τους επαγγελματίες του χώρου, είτε αυτός είναι ο αρχιτέκτονας, ο διακοσμητής ή η επίσκεψη σε ένα κατάστημα δαπέδων, ειδών υγιεινής κ.τ.λ.


2.Πορτοφόλι.

Εννοείτε ότι για να αρχίσετε θα πρέπει να έχετε θέσει ένα προϋπολογισμό για το πόσα θα ξοδέψετε στην κάθε εργασία που αφορά το σπίτι είτε αυτό είναι δάπεδο, είδη υγιεινής, πέτρα, κουζίνα, παράθυρα κ.τ.λ.) Χωρίς προϋπολογισμό δεν πάμε πουθενά! Θα σας διευκολύνει πολλές φορές να διαλέξετε ανάμεσα στις άπειρες επιλογές. Να είστε όμως έτοιμοι κάπου κάπου να κάνετε και μια υπέρβαση όταν η ποιότητα μπαίνει στη μέση! Η εξασφάλιση της ποιότητας προσφέρει αντοχή στον χρόνο και μεγάλη διάρκεια ζωής, ασφάλεια, οικονομία στην συντήρηση που είναι ένα από τα πιο βασικά κριτήρια και το καλύτερο, λειτουργικότητα και αισθητική.


3.Πες όχι στις βιαστικές αποφάσεις.

Μελετήστε προσεκτικά όλες σας τις επιλογές. Μην θελήσετε να δώσετε τέλος στην ταλαιπωρία, επιλέγοντας ότι σας φαίνεται εύκολο, γρήγορο και φθηνό. Αφιερώστε λίγο χρόνο και περιεργαστείτε το σπίτι που άρχισε να ξεδιπλώνεται μπροστά σας σιγά σιγά. Δείτε τον περιβάλλοντα χώρο, τι διαρρύθμιση έχετε κάνει στα δωμάτια, στα μπάνια, στην κουζίνα (πατώματα, κουφώματα, ξύλο, φωτισμό). Αυτό θα σας δώσει το πλεονέκτημα να βάλετε τον δικό σας χαρακτήρα και ενέργεια μέσα στο σπίτι που ετοιμάζεστε να κατοικήσετε για πάντα! Θα έχει το δικό σας γούστο, την δική σας μυρωδιά, το δικό σας ταπεραμέντο, την δική σας φαντασία, την ευαισθησία σας, την απλότητα ή την δυναμικότητα. Μπορείτε να του φορέσετε εσείς αυτό που θέλετε και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι περισσότερο από ΤΕΛΕΙΟ!


4.Επιλέξτε μια μπαλέτα χρωμάτων. Μην μπερδέψετε πολλά και διαφορετικά χρώματα μαζί γιατί μετά όταν θα θέλετε να επιλέξετε έπιπλα, διακοσμητικά, πίνακες, φωτιστικά, δεν θα σας είναι καθόλου εύκολο. Κρατήστε την αγαπημένη σας μπαλέτα χρωμάτων και παίξτε σε αυτούς τους τόνους, για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και ξεκούραστο για εσάς περιβάλλον!
Με λίγα λόγια, προσπαθήστε να μην δώσετε ένα έντονο και ξεκάθαρο στυλ στο σπίτι. Αφήστε περιθώρια για ανατροπή. Να θυμάστε πως στο σπίτι αυτό, θα μείνετε αρκετά χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων, μπορεί να αλλάξετε και εσείς όπως αλλάζει και η μόδα! Εάν οι διακοσμητικές σας γραμμές είναι πιο «καθαρές» θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αντικείμενα για να κάνετε μια αλλαγή που θα θελήσετε.

5.Μην ακούς ποτέ πολλές γνώμες.

Ζήτα την βοήθεια ενός επαγγελματία διακοσμητή και μην ακούς δεξιά και αριστερά τι λένε οι πολλοί. Ένας σωστός διακοσμητής θα μελετήσει εσένα και τον χαρακτήρα σου, θα μοιραστείς μαζί του τα γούστα σου και αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις και θα σε καθοδηγήσει πάνω στο συγκεκριμένο τέμπο, χωρίς να προσπαθήσει να επιβάλει το δικό του προσωπικό γούστο. Μην κάνεις ποτέ κάτι που θέλει κάποιος άλλος και μην αφήσεις κανένα να αλλάξει την αρχική σου άποψη για κάτι, γιατί μετά θα ζεις κάπου που θα νιώθεις σαν ξένος! Στήριξε την άποψη και το γούστο σου, και ο επαγγελματίας διακοσμητής θα περπατήσει επάνω σε αυτήν, βάζοντας όλες του τις γνώσεις για να σου δημιουργήσει το αποτέλεσμα που έχεις φανταστεί!

ΆΛΛΩΣΤΕ ΕΙΠΑΜΕ! ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ! ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΣΕΝΑ!


Έλενα Κυριάκου
Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Send this to a friend