Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ H Lidl Κύπρου λανσάρει τo Ocean Bound Plastic Crivit Shoe – Το πρώτο παπούτσι Lidl από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα

H Lidl Κύπρου λανσάρει τo Ocean Bound Plastic Crivit Shoe – Το πρώτο παπούτσι Lidl από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα

H Lidl Κύπρου λανσάρει τo Ocean Bound Plastic Crivit Shoe – Το πρώτο παπούτσι Lidl από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα

H Lidl Κύπρου λανσάρει τo Ocean Bound Plastic Crivit Shoe, το πρώτο παπούτσι Lidl από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα!

Από το Σάββατο 29.8., η Lidl Κύπρου φέρνει στα καταστήματά της τα Ocean Bound Plastic Crivit Shoes, το νέο σχέδιο παπουτσιών που συμβάλλει στην προστασία των ωκεανών.

Τα Ocean Bound Plastic Crivit Shoes, κατασκευασμένα κατά 25% από ανακυκλώσιμες φιάλες PET που συλλέγονται σε παραλίες, νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές και κατά 75% από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, σχεδιάστηκαν, ώστε να συμβάλλουν στο βιώσιμο μέλλον του πλανήτη μας.

Τα νέα αθλητικά παπούτσια, τα οποία είναι διαθέσιμα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, είναι εξίσου ανθεκτικά, όπως τα συμβατικά παπούτσια, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν ποιότητα και άνεση σε προσιτή τιμή, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανακύκλωση των πλαστικών που εντοπίζονται σε παραλίες και παράκτιες περιοχές και τα οποία απειλούν το θαλάσσιο οικοσύστημα λόγω της εγγύτητάς τους με το νερό.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του Ομίλου Schwarz για το πλαστικό και συγκεκριμένα ανήκει στα πεδία δράσης RΕdesign και REcycle, για τη μείωση χρήσης πλαστικού, όπου είναι εφικτό και βιώσιμο.


O όμιλος Schwarz με την πρωτοβουλία REset Plastic, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου, έχει αναπτύξει μια ολιστική στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης. Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Τα πεδία δράσης της πρωτοβουλίας REset Plastic είναι τα εξής:
REduce / Μείωση
Μείωση χρήσης πλαστικού όπου είναι εφικτό και βιώσιμο

REdesign / (Επανα)σχεδιασμός
(Επανα)σχεδιασμός προϊόντων ώστε να είναι ανακυκλώσιμα και να κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας

REcycle / Ανακύκλωση
Συλλογή, διαλογή, ανακύκλωση και κλείσιμο του κύκλου ζωής των πρώτων υλών

REmove / Απομάκρυνση
Υποστήριξη εκστρατειών απομάκρυνσης πλαστικών απορριμμάτων από το περιβάλλον

REsearch / Έρευνα
Επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και ενημέρωση για την ανακύκλωση και την προστασία των φυσικών πόρων


Η δέσμευσή της εταιρίας στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής όπως και στα ειδικότερα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι δεδομένη. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία μέχρι το 2025 έχει δεσμευθεί για 20% λιγότερο πλαστικό στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και στοχεύει στο μέγιστο ανακυκλώσιμες συσκευασίες στο 100% των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της.


Η Lidl Κύπρου, με αίσθημα ευθύνης, δεν σταματά να δίνει μάχη για τον πλανήτη μας, για το περιβάλλον, για τις μελλοντικές γενιές. Γιατί σε όλους αξίζει ένα καλύτερο αύριο!
Μάθετε περισσότερα για τη στρατηγική REset Plastic στο https://corporate.lidl.com.cy/el/sustainability/reset-plastic

Μάθετε περισσότερα για τη Lidl Κύπρου:

https://corporate.lidl.com.cy
www.lidl.com.cy
www.facebook.com/lidlcy
www.instagram.com/lidl_cyprus
www.twitter.com/Lidl_Cyprus_
www.linkedin.com/company/lidl-cyprus

Send this to a friend