Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΕΔΕΚ καταδικάζει την απόφαση λειτουργίας εργοστασίων ασφάλτου στην Κόσιη
Η ΕΔΕΚ καταδικάζει την απόφαση λειτουργίας εργοστασίων ασφάλτου στην Κόσιη

Η ΕΔΕΚ καταδικάζει την απόφαση λειτουργίας εργοστασίων ασφάλτου στην Κόσιη

Η ΕΔΕΚ Αραδίππου και η ΕΕ ΕΔΕΚ Λάρνακας απαιτούν αλλαγή της κυβερνητικής απόφασης εγκατάστασης εργοστασίων ασφάλτου στη περιοχή Κόσιης
 
Διαφωνούμε και καταδικάζουμε την αιφνίδια και μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να δώσει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή Κόσιης.
 
Η ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται να προσθέσει στην ήδη βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή Κόσιης με  το εργοστάσιο ΧΥΤΑ και τις εγκαταστάσεις της ΑΗΚ που αποθηκεύονται εμποτισμένοι με τοξικά πάσσαλοι της ηλεκτρικής, και μας έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και αναστάτωση.
 
Είναι εξόχως ανησυχητικό το γεγονός ότι η κυβερνητική απόφαση πάρθηκε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική μελέτη αναφορικά με τις επιπτώσεις για την μόλυνση περιβάλλοντος (και ειδικά στα υπόγεια υδροφόρα στρώματα) που προκαλεί ήδη το εργοστάσιο ΧΥΤΑ στην Κόσιη, και όχι μόνο. Τονίζουμε επίσης ότι, δεν υπάρχει μελέτη σε σχέση με  μελλοντικές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής και την προοπτική ανάπτυξης της, ειδικότερα σε βάρος των δημοτών της Αραδίππου και γύρω περιοχής, που μπορούν να προκαλέσουν νέες περιβαλλοντικά επιβλαβής δραστηριότητες και εργοστάσια.
 
Εκφράζουμε ικανοποίηση για την κοινή στάση και συμφωνία όλων των Δήμων της επαρχίας μας για αλλαγή της κυβερνητικής απόφασης και αποτροπή της αύξησης τέτοιων βιομηχανικών μονάδων στην Κόσιη.
 
Τέλος, εκφράζουμε ετοιμότητα και αποφασιστικότητα μας να παλέψουμε μαζί και σε συστράτευση με όλους τους οργανωμένους φορείς, πολιτικά κόμματα και κοινωνικές οργανώσεις, για αντιμετώπιση και ανατροπή αυτής της αρνητικής απόφασης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ενεργώντας ενωμένοι και με αποφασιστικότητα όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία νέες δυσάρεστες εξελίξεις που προμηνύονται για υγεία, την ποιότητα ζωής και την περιοχή μας.
 

 

Send this to a friend