Home ΕΞΟΔΟΣ Cyprus Eating Awards 2020: Το Φουρνιστό, Κοφίνου, επ. Λάρνακας
Cyprus Eating Awards 2020: Το Φουρνιστό, Κοφίνου, επ. Λάρνακας

Cyprus Eating Awards 2020: Το Φουρνιστό, Κοφίνου, επ. Λάρνακας

Ανακαλύψαμε ένα ταβερνάκι σε μια φωτεινή γλυκιά αυλή στην Κοφίνου. Εκεί θα βρεις παραδοσιακό οφτό κλέφτικο, φτιαγμένο μέσα σε ξυλόφουρνο και ζυμωμένο ψωμί με αγνά υλικά από τα χέρια της γιαγιάς. Ο λόγος για το «Φουρνιστό», ένα δροσερό μέρος που θα πας με την παρέα σου την Παρασκευή ή το Σάββατο το βράδυ. Φυσικά έχεις και την επιλογή να πας Κυριακή μεσημέρι όμως λόγω της ζέστης θα καθίσεις μέσα με την δροσιά του κλιματιστικού.

Το «Φουρνιστό» όπως μας εξιστόρησε η Ναταλένα είναι η προέκταση  της οικογενειακής τους επιχείρησης  ‘Καντάρα’.  Πριν από περισσότερα από 40 χρόνια ο πατέρας μας Πανίκκος Χαπέσιης μαζί με την μητέρα μας Μάρω άνοιξαν για πρώτη φορά το εστιατόριο “Καντάρα”. Σέρβιραν αποκλειστικά Οφτό Κλέφτικο και κάποια εδέσματα από το χωριό του πατέρα μας Άγιος Αμβρόσιος. Όπως όλοι οι πρόσφυγες έτσι και ο πατέρας μας προσπαθούσε να αναδείξει τα παραδοσιακά εδέσματα του χωριού του, να κρατήσει την παράδοση με όποιο τρόπο μπορούσε για να θυμάται για πάντα τον Αγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας.

Εμείς τα παιδιά του μεγαλώσαμε εκεί, μέσα στις παραδόσεις, μέσα στο εστιατόριο, μέσα στον κόσμο. Ο καθένας μας, αν και ασχοληθήκαμε με άλλα ακαδημαϊκά αντικείμενα ή και ακόμη και με άλλες δουλειές-καριέρες πάντοτε θέλαμε να εξελίξουμε την πρώτη μας αγάπη. Έτσι ιδρύθηκε και η εταιρεία Food4You. Το 4 υποδεικνύει πόσα αδέλφια είμαστε. Τώρα πια είναι η ώρα να μοιραστούμε με όλους εσάς τις γεύσεις από τον Άγιο Αμβρόσιο αλλά και το μεράκι του πατέρα μας για το Οφτό.

Φυσικά όμως όπως λέει, όσο ζει θα φτιάχνει Οφτό για τον κόσμο, ακόμη και στις δεξιώσεις που αναλαμβάνει η Food4You όταν υπάρχει Οφτό στο μενού δεν πρόκειται να αφήσει κάποιον άλλον να το φτιάξει. Όπως και τώρα στο Φουρνιστό, μαζί με την μητέρα μας που για πάντα ήταν και είναι στο πλευρό του μαζί να προσφέρουν ασταμάτητα τις γεύσεις του Αγίου Αμβροσίου.

Τι περιμένετε λοιπόν; Τρέξτε να μοιραστείτε την παράδοση στον κήπο του παλιού εστιατοριου “Κανταρα” στην Κοφίνου.

Send this to a friend