Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανοντολµάδες µε ψάρι και σος µουστάρδας
Λαχανοντολµάδες µε ψάρι και σος µουστάρδας

Λαχανοντολµάδες µε ψάρι και σος µουστάρδας

Συστατικά
1 µέτριο λάχανο (θα χρειαστείτε 12 ωραία φύλλα),
300 γρ. φιλέτο σολοµού, σε κυβάκια/ζάρια,
10 µέτριες (100 γρ. περίπου) ωµές γαρίδες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κυβάκια,
2 φιλέτα τσιπούρας (200 γρ. περίπου), σε κυβάκια/ζάρια,
½ κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο,
1 κουταλιά ψιλοκοµµένο άνηθο
2 κουταλιές ψιλοκοµµένο µαϊντανό
30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
6 φέτες καπνιστού σολοµού, µοιρασµένες,
Αλάτι, πιπέρι.
Σος µουστάρδας:
500 ml κρέµα γάλακτος,
1 κουταλάκι µουστάρδα µε σπόρους µουστάρδας,
1 κουταλάκι αγγλική µουστάρδα,
Αλάτι, πιπέρι.

 

Βήματα
Βήμα 1
Ρίχνετε το λάχανο σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που κοχλάζει και το βράζετε για 5 περίπου λεπτά από τη µία πλευρά. Το γυρίζετε και το βράζετε για άλλα 5 από την άλλη πλευρά και το βγάζετε. Όταν κρυώσει αρκετά για να το αγγίζετε, αφαιρείτε τα φύλλα και τα βγάζετε τώρα που είναι µαλακά και βγαίνουν µε ευκολία κι αν χρειαστεί, ξαναβράζετε το υπόλοιπο για άλλα 5 λεπτά. Πρέπει να έχετε 12 ωραία φύλλα.

Βήμα 2
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεµµύδι σε χαµηλή φωτιά, για να µαλακώσει. Προσθέτετε το φιλέτο του σολοµού, τις γαρίδες και τα φιλέτα της τσιπούρας τον άνηθο και το µαϊντανό, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόµενό του σε µια λεκάνη.

Βήμα 3
Αφαιρείτε και κόβετε το σκληρό νεύρο των φύλλων του λάχανου. Ύστερα, βάζετε 1½ περίπου κουταλιά από το µίγµα των ψαρικών στο κέντρο τους, φέρνετε τις δυο άκρες από πάνω να τα µισοσκεπάσουν και τα τυλίγετε σε κυλινδρικά ρολά.Σκεπάζετε τον πάτο µιας βαριάς κατσαρόλας µε επιπλέον φύλλα λάχανου και τοποθετείτε από πάνω τους λαχανοντολµάδες σε µια ή δυο στρώσεις, σφικτά τον ένα δίπλα στον άλλο. Προσθέτετε ζεστό νερό να τους σκεπάζει, λίγο αλατοπίπερο και τοποθετείτε από πάνω ένα πιάτο ανάστροφα, για να τους κρατάει στη θέση τους. Τους ψήνετε σε χαµηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά.Στο µεταξύ, ανακατεύετε τα υλικά της σος µουστάρδας σε ένα κατσαρολάκι, το βάζετε στη φωτιά, αφήνετε να κοχλάσουν, χαµηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 5 περίπου λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζετε τους λαχανοντολµάδες σε πιατέλα ή σε 4 ατοµικά πιάτα, τους περιχύνετε µε τη σος µουστάρδας και τους γαρνίρετε µε τα φετάκια του σολοµού.

Send this to a friend