Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυτό είναι το όνομα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Αυτό είναι το όνομα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Αυτό είναι το όνομα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την καταχώρηση του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι η μία του κόρη έχει εμβολιαστεί.

«SputnikV» ονομάζεται το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο που καταχώρησε η Ρωσία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως έχει γίνει γνωστο, το εργοστάσιο Binnopharm στην πόλη Ζελένογκραντ της Ρωσίας μπορεί να παράγει περίπου 1,5 εκατ. εμβόλια τον χρόνο, σύμφωνα με την AFK Sistema.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, οι δύο φάσεις της έγχυσης του εμβολίου βοηθά ώστε η ανοσία στην COVID-19 να διαρκεί έως δύο χρόνια.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία» και χαρακτήρισε την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού ως «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα, κάτι που όπως σημείωσε είναι «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ αποκάλυψε ότι η μία από τις κόρες του έχει εμβολιαστεί.

Πηγή: Sputnik

Send this to a friend