Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σχολή χορού Κατερίνας Πουπάζη Κοσμά: 15 χρόνια πετυχημένης παρουσίας
Σχολή χορού Κατερίνας Πουπάζη Κοσμά: 15 χρόνια πετυχημένης παρουσίας

Σχολή χορού Κατερίνας Πουπάζη Κοσμά: 15 χρόνια πετυχημένης παρουσίας

H Σχολή χορού Κατερίνας Πουπάζη Κοσμα κλείνει 15 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στα κοινωνικά δρώμενα της Πόλης λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, με οργανωμένους φορείς και οργανισμούς για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο στην εκπαίδευση χορού, σε όλα τα επίπεδα (τμήματα αρχαρίων & προχωρημένων), ενώ η σχολή είναι αναγνωρισμένη από τον Σύνδεσμό Χορό Κύπρου.

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα όπου διδάσκονται μαθήματα :

Ø Κλασσικό Μπαλέτο του Ρωσικού συστήματος VAGANOVA -προετοιμασία μαθητών για την εισδοχή τους σε ανώτερες σχολές με μεγάλη επιτυχία . Κάθε χρόνο διεξάγονται εξετάσεις στο χώρο της σχολής, με παρουσία εξεταστή από το εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των μαθητών. Το μπαλέτο, ως είδος χορού αποτελεί ιδανική άσκηση για τα παιδιά, χαρίζει ευλυγισία και αρμονία στην κίνηση. Ο κλασικός χορός μαθαίνει στους μαθητές να στέκονται και να περπατούν σωστά. Το μπαλέτο είναι από τα πιο όμορφα ειδή χορού με μεγάλη ιστορία και μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές μαθαίνουν να αγαπούν το σώμα τους και να σέβονται το μυαλό τους με υγιή τρόπο. Το πιο κυριότερο όμως είναι ότι χαρίζει αυτοπεποίθηση και πολύ διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους

Ø Σύγχρονο Χορό ( LIMON- RELEASE) Ο σύγχρονος χορός προέκυψε ως μια μορφή επανάστασης εναντία στις αυστηρές αρχές του μπαλέτου. Οι χορευτές του συγχρόνου απορρίπτουν τους περιορισμούς που επιβάλει το μπαλέτο και αντίθετα υποστηρίζουν κινήσεις που πηγάζουν από τα εσωτερικά τους συναισθήματα. Τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου χορού είναι η ελευθερία και η εκφραστικότητα που χαρακτηρίζει τις κινήσεις των χορευτών.

Ø Hip Hop Ο μοντέρνος χορός ξεφεύγοντας από τους αυστηρούς κανόνες του μπαλέτου, αφήνει ελεύθερους τους χορευτές να εκφράσουν περισσότερο τα εσωτερικά τους συναισθήματα. Tα μαθήματα hip hop είναι ένας όμορφος τρόπος για να ξεφύγετε από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας της δουλειάς ή του σχολείου και ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να ασχοληθείτε με τον χορό !( Κάθε χρόνο διεξάγονται εξετάσεις HIP HOP IDTA στο χώρο της σχολής )

Η σχολή έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Γλασκόβη και κατάφερε μέσα από 24 χώρες να περάσει απευθείας στον τελικό στις καλύτερες 10 ομάδες στον κόσμο . Επίσης έχει κατακτήσει την 2 και 3 θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο μπαλέτο και στο σύγχρονο χορό. Η σχολή Κατερίνα Πουπάζη Κοσμά συμμετέχει σε παγκύπριους και παγκόσμιους διαγωνισμούς καθώς και σε οντισιόν σε διάφορα προζεκτ που γίνονται στην Κύπρο από γνωστούς χορογράφους και επίσης σεμινάρια στο εσωτερικό και εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία .

Επενδύουμε στην χορευτική και ομαδική αντίληψη των μαθητών μας .

 

Send this to a friend