Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Ψυχοθεραπεία…
Ψυχοθεραπεία…

Ψυχοθεραπεία…

Να σου πω μια ιστορία…

” Πριν από εκατοντάδες χρόνια, σ’ ένα χωριό της Ανατολής, ήταν ένας τύπος που μια νύχτα περπατούσε στα σκοτεινά δρομάκια του χωριού κρατώντας ένα αναμμένο φανάρι. Το χωριό, νύχτα χωρίς φεγγάρι, ήταν πάντα κατασκότεινο. Κάποια στιγμή, ο τύπος πέφτει πάνω σ’ ένα φίλο. Τον κοιτάζει ο φίλος, κι αμέσως τον αναγνωρίζει: είναι ο Γκούμο, ο τυφλός του χωριού. Δεν κρατιέται και του λέει:
“Καλά, Γκούμο, τι κάνεις με το φανάρι στο χέρι; Αφού εσύ δεν βλέπεις…”
Και ο τυφλός απαντάει:
“Το φανάρι δεν το έχω για να βλέπω. Εγώ, και στο σκοτάδι ακόμα, ξέρω τους δρόμους από μνήμης. Το φανάρι το έχω για να βρίσκουν τον δρόμο τους οι άλλοι βλέποντας εμένα.”

 

Η εκπαίδευση μου, η συνεχής εποπτεία καθώς και οι συνεδρίες για την προσωπική μου ανάπτυξη μου έδωσαν τα εργαλεία να έχω φως που χρησιμεύει σε εμένα αλλά και για να το χρησιμοποιώ ούτως ώστε να μπορούν να δουν κι άλλοι. Άνθρωποι που με εμπιστεύονται, που κάθονται απέναντι μου και μου ξετυλίγουν την δική τους ιστορία ανοίγοντας μου κομμάτια του είναι τους.

Ό,τι κάνω το κάνω με πολλή αγάπη πρώτα γιατί αγαπώ πολύ το επάγγελμα μου κι αυτό φαίνεται από τις επιλογές που έκανα για να το επιτελώ. Επίσης η αγάπη μου οφείλεται στον σεβασμό και την αγάπη μου για τον άνθρωπο και για όσα σημαίνει ένας άνθρωπος.

 

Κατερίνα Μιχαήλ

Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ζευγαριών, Συμβουλευτική Γονέων, Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, EFTA / ECP

Λάρνακα – Λευκωσία

Τηλ.96409488                        Facebook Page: Katerina Michael

 

Send this to a friend