Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ Εισιτήρια από €100 για Ελλάδα τον δεκαπενταύγουστο
Εισιτήρια από €100 για Ελλάδα τον δεκαπενταύγουστο

Εισιτήρια από €100 για Ελλάδα τον δεκαπενταύγουστο

Η φθηνότερη εποχή αεροπορικών εισιτηρίων για την Ελλάδα, είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τίποτα δεν θυμίζει το περσινό καλοκαίρι με τις τιμές των ναύλων να είναι στα ύψη για ένα ταξίδι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποιο νησί. Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι πολλά και η χώρα έχει μπει στη Β κατηγορία από πλευράς Κύπρου, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ρίξει τις τιμές των ναύλων. Πρέπει να σημειωθεί από τις 6 Αυγούστου όλοι οι επιβάτες οι οποίοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς την Κύπρο απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση για τον ιό Covid 19.

Ίσως είναι η πρώτη φορά ιστορικά που το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών για ελληνικούς προορισμούς ή τουλάχιστον σ’ αυτούς που υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση, οι τιμές είναι τόσο χαμηλές. Σύμφωνα με την έρευνα του «Φ» σε ιστοσελίδες, για ένα αεροπορικό εισιτήριο μετά επιστροφής για Αθήνα από τις 10 ώς τις 16 Αυγούστου υπάρχουν ναύλοι που είναι κάτω από €100. Οι πιο ακριβοί είναι από €103 έως €148. Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που είναι η πιο δημοφιλής για τις διακοπές των Κυπρίων, την εποχή του προ κορωνοϊού οι τιμές είχαν γίνει απαγορευτικές. Πέρυσι για παράδειγμα για τις ίδιες ημερομηνίες οι τιμές ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία ήταν από €272-€390, από €245-€690 με και από €294-€587. Για τη Θεσσαλονίκη που παραδοσιακά οι τιμές ήταν αρκετά υψηλότερες σε σχέση μ’ ένα ταξίδι για την Αθήνα, φέτος την ώρα που η Ελλάδα είναι στη Β κατηγορία, οι τιμές που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι αρκετά χαμηλές. Από την αναζήτηση για την περίοδο από 10 έως 16 Αυγούστου οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν πτήσεις για Θεσσαλονίκη, προσφέρουν ναύλους από €98 μέχρι €150. Το ίδιο διάστημα πέρυσι για τη Θεσσαλονίκη οι τιμές που έδιναν οι αεροπορικές εταιρείες ήταν €469 από €368-€508 (10-17/8) και Airways €493 από άλλη αεροπορική εταιρεία.

Ακόμη πιο κάτω είναι οι τιμές από 31 Αυγούστου. Για παράδειγμα, με αναχώρηση την τελευταία μέρα του μήνα από Λάρνακα για Αθήνα και επιστροφή Σεπτεμβρίου οι τιμές είναι από €53 και η ακριβότερη €109. Για τη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονική περίοδο οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από €43 και το ακριβότερο είναι €110. Φυσικά οι επιβάτες πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε αεροπορική εταιρεία για τις χρεώσεις των αποσκευών και αυτό αναμένεται να αυξήσει το κόστος των εισιτηρίων από €20 έως και €30 ανάλογα με τα κιλά.

Η ελληνική τουριστική αγορά ποντάρει πλέον στην κίνηση του Αυγούστου, με τους tour operators να προχωρούν σε σημαντικές προσφορές και γενναίες εκπτώσεις στις τιμές των πακέτων, σε μια προσπάθεια να κινηθούν οι κρατήσεις.

Πηγή: Insider

Send this to a friend